22 °C Budapest

Védőitallal védekezik a BKV a hőség ellen

2009. július 15. 13:32

Másodfokú hőségriadót rendeltek el, mivel a napi átlaghőmérséklet meghaladja a 25 °C-ot. A BKV hűsítőkkel, légkondival és külön oktatással igyekszik elviselhetővé tenni a nagy nyári meleget.

A BKV szóló és csuklós Volvo buszain, valamint a Combino villamosok mindegyikén - összesen 190 járművön - működik légkondicionáló berendezés. A többi járaton többnyire marad az ablaknyitás, a menetszél a folyamatos légcserével ugyanis nagymértékben enyhíti a kánikula kellemetlen hatásait. A hamarosan forgalomba álló Van Hool buszokat is el lesznek látva korszerű légkondicionáló berendezéssel.

Csütörtökön és pénteken négy forgalmasabb helyszínen (Blaha Lujza tér, Moszkva tér, Boráros tér, Oktogon) vizet oszt az utasoknak a közlekedési társaság, illetve a munkatársak, járművezetők részére is megfelelő mennyiségű védőitalt biztosít a munkahelyeiken. Az utasok biztonságát szem előtt tartva egyébként a járművezetőket külön oktatás keretében arra is felkészítik, hogyan kezeljenek egy esetleges utas-rosszullétet.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05