Védőitallal védekezik a BKV a hőség ellen

2009. július 15. 13:32

Másodfokú hőségriadót rendeltek el, mivel a napi átlaghőmérséklet meghaladja a 25 °C-ot. A BKV hűsítőkkel, légkondival és külön oktatással igyekszik elviselhetővé tenni a nagy nyári meleget.

A BKV szóló és csuklós Volvo buszain, valamint a Combino villamosok mindegyikén - összesen 190 járművön - működik légkondicionáló berendezés. A többi járaton többnyire marad az ablaknyitás, a menetszél a folyamatos légcserével ugyanis nagymértékben enyhíti a kánikula kellemetlen hatásait. A hamarosan forgalomba álló Van Hool buszokat is el lesznek látva korszerű légkondicionáló berendezéssel.

Csütörtökön és pénteken négy forgalmasabb helyszínen (Blaha Lujza tér, Moszkva tér, Boráros tér, Oktogon) vizet oszt az utasoknak a közlekedési társaság, illetve a munkatársak, járművezetők részére is megfelelő mennyiségű védőitalt biztosít a munkahelyeiken. Az utasok biztonságát szem előtt tartva egyébként a járművezetőket külön oktatás keretében arra is felkészítik, hogyan kezeljenek egy esetleges utas-rosszullétet.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 19:19
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem