BKV: iránytaxikkal a mozgáskorlátozottakért

2009. július 20. 15:32

Nem újdonság, hogy a BKV iránytaxiként működő midibuszokkal segíti a fővárosban a mozgáskorlátozottak közlekedését, ám augusztus elsejétől valószínűleg fokozott érdeklődés mutatkozik majd a szolgáltatásra, hiszen elindul a nagykörút sínpályájának felújítása.

Augusztus 1. és 19. között a 4-6-os villamos pályáját korszerűbb, jobb minőségű elemekre cseréli ki a fővárosi közlekedési társaság. Ez idő alatt a Moszkva tér és a Blaha Lujza tér között a megszokott Combino villamosok helyett Ikarus 280 típusú (régi csuklós) buszok szállítják majd az utasokat. A mozgásukban korlátozott utasok ezért az 5-ös autóbuszt tudják használni, mely átszállásmentes akadálymentes kapcsolatot jelent a pesti forgalmasabb csomópontok valamint a Moszkva tér között.

A mozgáskorlátozott utasok kényelmét 2001. szeptember 18. óta biztosítja az a négy midibusz, amely háztól-házig szállítja azokat, akik a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségénél igénylik ezt. Az iránytaxik átszállás nélküli, alacsonypadlós utazást tesznek lehetővé. Mindössze 2 vonaljegy áráért a város legtávolabbi végére is készséggel elszállítják kerekesszékes utasainkat. A mozgáskorlátozottak kísérői pedig ingyen utazhatnak ezeken a járműveken. Az iránytaxit a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségénél lehet igényelni a 388-5529 telefonszámon.

A BKV az esetleges kényelmetlenségért az utasok türelmét és megértését kéri, hiszen augusztus 20-tól újra akadálymentesen közlekedhetnek a nagykörúton.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm