BKV: iránytaxikkal a mozgáskorlátozottakért

2009. július 20. 15:32

Nem újdonság, hogy a BKV iránytaxiként működő midibuszokkal segíti a fővárosban a mozgáskorlátozottak közlekedését, ám augusztus elsejétől valószínűleg fokozott érdeklődés mutatkozik majd a szolgáltatásra, hiszen elindul a nagykörút sínpályájának felújítása.

Augusztus 1. és 19. között a 4-6-os villamos pályáját korszerűbb, jobb minőségű elemekre cseréli ki a fővárosi közlekedési társaság. Ez idő alatt a Moszkva tér és a Blaha Lujza tér között a megszokott Combino villamosok helyett Ikarus 280 típusú (régi csuklós) buszok szállítják majd az utasokat. A mozgásukban korlátozott utasok ezért az 5-ös autóbuszt tudják használni, mely átszállásmentes akadálymentes kapcsolatot jelent a pesti forgalmasabb csomópontok valamint a Moszkva tér között.

A mozgáskorlátozott utasok kényelmét 2001. szeptember 18. óta biztosítja az a négy midibusz, amely háztól-házig szállítja azokat, akik a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségénél igénylik ezt. Az iránytaxik átszállás nélküli, alacsonypadlós utazást tesznek lehetővé. Mindössze 2 vonaljegy áráért a város legtávolabbi végére is készséggel elszállítják kerekesszékes utasainkat. A mozgáskorlátozottak kísérői pedig ingyen utazhatnak ezeken a járműveken. Az iránytaxit a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségénél lehet igényelni a 388-5529 telefonszámon.

A BKV az esetleges kényelmetlenségért az utasok türelmét és megértését kéri, hiszen augusztus 20-tól újra akadálymentesen közlekedhetnek a nagykörúton.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem