11 °C Budapest

Bankkártyás, érintőképernyős BKV-jegyautomaták

2009. július 15. 08:02

A BKV Zrt. 264 jegyautomatájával biztosít kényelmes és gyors jegyvásárlási lehetőséget főváros-szerte, sőt, egyes agglomerációs településeken is. "Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a hibás készülékeket mielőbb kijavíttassuk." - mondták. 

A társaság valamennyi budapesti, vagy agglomerációs településen található összesen 264 jegyárusító automatája közül 105 modern, többféle jegyet (vonaljegyet, metrószakaszjegyet, napijegyet, turistajegyet, családi jegyet) árusító készülék. Ezek közül 34 bankjegyet, 24 pedig bankkártyát is elfogad. Az érintőmonitoros készülékek a jegyek felhasználhatóságáról is informálják a vásárlót.

A jegyautomaták üzemeltetéséért felelős alvállalkozó 3 naponta ellenőrzi a gépek üzemképességét és a meghibásodás típusától függően akár a helyszínen is megjavítja azokat. Az automatákon feltüntetett, ingyenesen hívható telefonszámon bejelenthető a gépek meghibásodása; amennyiben az automata pénzt nyelne el, az üzemeltető a javítás során megvizsgálja az erre vonatkozó bejelentést és annak jogossága esetén megtéríti a felmerült kárt.

Sajnos gyakran előfordul, hogy egy automata javítása után egy órával ismét megrongálják azt, amivel a rongálók nemcsak a céget károsítják meg, de a jegyet vásárolni szándékozó utasok helyzetét is megnehezítik. A BKV Zrt. tervei közt szerepel további modern, bérleteket is értékesítő gépek üzembeállítása, amelyeket természetesen bankkártyával is lehet majd használni. Ezek az automaták alkalmasak lesznek az interneten előzőleg megvásárolt jegyek és bérletek lehívására is.

Az automatákon kívül 65 BKV-s jegy- és bérletpénztárban, 1340 viszonteladói ponton,130 budapesti és 100 agglomerációs postán lehet jegyet vásárolni.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm