15 °C Budapest

Bankkártyás, érintőképernyős BKV-jegyautomaták

2009. július 15. 08:02

A BKV Zrt. 264 jegyautomatájával biztosít kényelmes és gyors jegyvásárlási lehetőséget főváros-szerte, sőt, egyes agglomerációs településeken is. "Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a hibás készülékeket mielőbb kijavíttassuk." - mondták. 

A társaság valamennyi budapesti, vagy agglomerációs településen található összesen 264 jegyárusító automatája közül 105 modern, többféle jegyet (vonaljegyet, metrószakaszjegyet, napijegyet, turistajegyet, családi jegyet) árusító készülék. Ezek közül 34 bankjegyet, 24 pedig bankkártyát is elfogad. Az érintőmonitoros készülékek a jegyek felhasználhatóságáról is informálják a vásárlót.

A jegyautomaták üzemeltetéséért felelős alvállalkozó 3 naponta ellenőrzi a gépek üzemképességét és a meghibásodás típusától függően akár a helyszínen is megjavítja azokat. Az automatákon feltüntetett, ingyenesen hívható telefonszámon bejelenthető a gépek meghibásodása; amennyiben az automata pénzt nyelne el, az üzemeltető a javítás során megvizsgálja az erre vonatkozó bejelentést és annak jogossága esetén megtéríti a felmerült kárt.

Sajnos gyakran előfordul, hogy egy automata javítása után egy órával ismét megrongálják azt, amivel a rongálók nemcsak a céget károsítják meg, de a jegyet vásárolni szándékozó utasok helyzetét is megnehezítik. A BKV Zrt. tervei közt szerepel további modern, bérleteket is értékesítő gépek üzembeállítása, amelyeket természetesen bankkártyával is lehet majd használni. Ezek az automaták alkalmasak lesznek az interneten előzőleg megvásárolt jegyek és bérletek lehívására is.

Az automatákon kívül 65 BKV-s jegy- és bérletpénztárban, 1340 viszonteladói ponton,130 budapesti és 100 agglomerációs postán lehet jegyet vásárolni.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17