17 °C Budapest

Bankkártyás, érintőképernyős BKV-jegyautomaták

2009. július 15. 08:02

A BKV Zrt. 264 jegyautomatájával biztosít kényelmes és gyors jegyvásárlási lehetőséget főváros-szerte, sőt, egyes agglomerációs településeken is. "Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a hibás készülékeket mielőbb kijavíttassuk." - mondták. 

A társaság valamennyi budapesti, vagy agglomerációs településen található összesen 264 jegyárusító automatája közül 105 modern, többféle jegyet (vonaljegyet, metrószakaszjegyet, napijegyet, turistajegyet, családi jegyet) árusító készülék. Ezek közül 34 bankjegyet, 24 pedig bankkártyát is elfogad. Az érintőmonitoros készülékek a jegyek felhasználhatóságáról is informálják a vásárlót.

A jegyautomaták üzemeltetéséért felelős alvállalkozó 3 naponta ellenőrzi a gépek üzemképességét és a meghibásodás típusától függően akár a helyszínen is megjavítja azokat. Az automatákon feltüntetett, ingyenesen hívható telefonszámon bejelenthető a gépek meghibásodása; amennyiben az automata pénzt nyelne el, az üzemeltető a javítás során megvizsgálja az erre vonatkozó bejelentést és annak jogossága esetén megtéríti a felmerült kárt.

Sajnos gyakran előfordul, hogy egy automata javítása után egy órával ismét megrongálják azt, amivel a rongálók nemcsak a céget károsítják meg, de a jegyet vásárolni szándékozó utasok helyzetét is megnehezítik. A BKV Zrt. tervei közt szerepel további modern, bérleteket is értékesítő gépek üzembeállítása, amelyeket természetesen bankkártyával is lehet majd használni. Ezek az automaták alkalmasak lesznek az interneten előzőleg megvásárolt jegyek és bérletek lehívására is.

Az automatákon kívül 65 BKV-s jegy- és bérletpénztárban, 1340 viszonteladói ponton,130 budapesti és 100 agglomerációs postán lehet jegyet vásárolni.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?