25 °C Budapest

Magyarország legforgalmasabb utcái

2009. június 9. 13:32

Tíz híres magyarról elnevezett utcát vizsgálva egyértelműen kitűnik a Kossuth Lajosról elnevezett közterületek fölénye, a turini remete Rákóczit és Széchenyit előzi meg a forgalomnagyság szerinti képzeletbeli dobogón.

Az Outdoor Mapping a Szonda Ipsos közterületi kutatásainak egyik digitális pillére, amely utak, útszakaszok forgalmi és Reach adatait teszi elemezhetővé.

Magyarország 44 legnagyobb városának híres magyarokról elnevezett utcái, útjai, terei és egyéb közterületei közül a Kossuth Lajosról elnevezetteken fordul meg egy hónap alatt a legtöbb ember, számszerűen 580.000. A középmezőnyben található két királyunk, a lista végén pedig a hét vezér valamelyik tagjáról elnevezett utcák, terek szerepelnek.

A közterületek látogatásának gyakorisága szerint a sorrend megváltozik, hiszen itt már a Rákóczi Ferenc nevét viselő utcák, terek vannak a lista elején. A róla elnevezett közterületeken átlagosan havonta több mint 130-szor fordulnak meg az emberek, így bár nem ezek a legforgalmasabb utak, a legjobb elérési gyakoriságot mégis itt lehet elérni.

A kutatás alapja a Magyarország 44 legnagyobb városának 15-70 éves lakosságát reprezentáló 19.200 fős minta, amely a Szonda Ipsos közterületi közönségkutatásainak egyik pillére, kiszolgálva mind a Special Plus közterületi kampánytervező rendszert, mind az Outdoor Mapping-et, amely az ország 44 városának bármely utcájára, 12 mutatóval alátámasztott közönségelemzést képes adni. Legelterjedtebb felhasználási területe, a statikus hirdetési felületek (építési hálók) észlelésére vonatkozó adatok szolgáltatása, amelyet ma már a piac szinte minden szereplője használ.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?