13 °C Budapest

Magyarország legforgalmasabb utcái

2009. június 9. 13:32

Tíz híres magyarról elnevezett utcát vizsgálva egyértelműen kitűnik a Kossuth Lajosról elnevezett közterületek fölénye, a turini remete Rákóczit és Széchenyit előzi meg a forgalomnagyság szerinti képzeletbeli dobogón.

Az Outdoor Mapping a Szonda Ipsos közterületi kutatásainak egyik digitális pillére, amely utak, útszakaszok forgalmi és Reach adatait teszi elemezhetővé.

Magyarország 44 legnagyobb városának híres magyarokról elnevezett utcái, útjai, terei és egyéb közterületei közül a Kossuth Lajosról elnevezetteken fordul meg egy hónap alatt a legtöbb ember, számszerűen 580.000. A középmezőnyben található két királyunk, a lista végén pedig a hét vezér valamelyik tagjáról elnevezett utcák, terek szerepelnek.

A közterületek látogatásának gyakorisága szerint a sorrend megváltozik, hiszen itt már a Rákóczi Ferenc nevét viselő utcák, terek vannak a lista elején. A róla elnevezett közterületeken átlagosan havonta több mint 130-szor fordulnak meg az emberek, így bár nem ezek a legforgalmasabb utak, a legjobb elérési gyakoriságot mégis itt lehet elérni.

A kutatás alapja a Magyarország 44 legnagyobb városának 15-70 éves lakosságát reprezentáló 19.200 fős minta, amely a Szonda Ipsos közterületi közönségkutatásainak egyik pillére, kiszolgálva mind a Special Plus közterületi kampánytervező rendszert, mind az Outdoor Mapping-et, amely az ország 44 városának bármely utcájára, 12 mutatóval alátámasztott közönségelemzést képes adni. Legelterjedtebb felhasználási területe, a statikus hirdetési felületek (építési hálók) észlelésére vonatkozó adatok szolgáltatása, amelyet ma már a piac szinte minden szereplője használ.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. február 29. csütörtök
Elemér
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem