Rudolf Péter beszól a BKV-s utasoknak

2009. június 3. 17:32

Mostantól a BKV legforgalmasabb járatai közül jópáron már minden nap találkozhatunk Hegyi Barbarával, Rudolf Péterrel, Nagy-Kálózy Eszterrel, Szerednyei Bélával, Pusztaszeri Kornéllal!

No persze, nem biztos, hogy személyesen is parolázhatunk velük és üdvözölhetjük őket - bár mindegyik művész szereti a városi forgatagot közösségi közlekedéssel bejárni - "csak" a hangjukat ismerhetjük fel.

Mától ugyanis a népszerű színészek mondják be az állomás nevét, itt-ott kis érdekességgel, kulturális ízelítővel fűszerezve a szimpla utastájékoztató szöveget. Ezzel — reményeink szerint — sikerül színesebbé tenni az utazást az érintett járatokon. A hangbemondás külön érdekessége, hogy egy vonalon nem egy színész hangja hallható csupán, hanem egymás után mind az öt művésszel találkozhatunk.

A BKV fontosnak tartja, hogy a társaság megújuló készsége minden utas számára érzékelhető legyen. Ezért első ütemben a 7-es buszcsalád járművein és a 4-es és a 6-os villamoson utazók "találkozhatnak" majd az új hangos utastájékoztatással. Később, a bevezetés második szakaszában pedig a 2-es, a 3-as metrón és a Millenniumi Földalattin is megszólalnak majd a színészhangok. A BKV történetében egyébként van hagyománya annak, hogy híres-neves emberek mondják be az információkat. A Társaság éppen ezért keresett meg néhány országos hírű színművészt azzal, mi a véleményük egy ilyen, a maga nemében egyedülálló feladatról. A válasz egybehangzó és örömteli igen volt, hiszen a cél itt is a közönség megnyerése (az utazóközönségé), akárcsak a színházban.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm