18 °C Budapest

Valakinek 20 %-os önerő mellett is megéri a lízingcsalás

Pénzcentrum
2009. május 6. 09:47

Az utóbbi időben inkább az értékesítési nehézségek, mint a lízingcsalások borzolták a lízingcégek kedélyét. A finanszírozók jóval körültekintőbbé váltak, mióta a korábbinál jóval kevesebb autó talál gazdára. A csalások számának csökkenéséhez a felügyeleti szigorítás is hozzájárult, de valakinek még önerő mellett is megéri külföldre vinni és eladni az autót.

Az önerő nélküli értékesítés tilalma és a rövidebb futamidő miatti magasabb törlesztőrészletek sokakat eltántorítottak az autóvásárlástól, ezzel arányosan a csalások száma is csökkent. A szigorításokat követően megdrágult a lízingcsalás, bár még a 20 %-os önerő befizetése estén is rentábilis lehet a külföldi értékesítés.

A kérelem benyújtásakor kötelezővé tették a munkáltatói jövedelemigazolás bemutatását, az alacsonyabb ügyszám következtében több idő jut egy kérelem bírálatára, ami megnehezíti az ügyeskedők dolgát.

A lízingcsalások során külföldre lopott autók jó részének útját a magyar finanszírozók csak követni tudják, a járműveket visszaszerezni nem. A legtöbb ilyen autó - az utólagos nyomozások alapján - Cipruson, Ukrajnában, Tunéziában, Algériában, Irakban és Törökországban fut tovább, ám találtak már Belgiumban is olyan kocsit, amelyet eredetileg Magyarországon helyeztek forgalomba és - más országok által igazolási alapként el nem ismert - törzskönyve egy magyar lízingcégnél van.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb ügye az volt, amikor a görög hatóságok lefoglaltak számos Magyarországról lopott, Olaszországban behajózott autót, ám - miután kiderült, új tulajdonosaik jóhiszeműen vették azokat - később visszaadták őket a görög tulajdonosoknak. A magyar adatok szerint csak Görögországban jelenleg több mint 1400 olyan magyar autó fut, amelyet illegális úton vittek ki az országból.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Gablini: "Roncsprémium helyett áremelés jöhet az autópiacon!"

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm