17 °C Budapest

Osztrákhitel-csalássorozat: több ezer károsult

2009. április 27. 08:45

Négy hónap alatt több millió forintot csalt el egy kapuvári hitelközvetítő cég az ügyfelektől. A vállalkozás jól hangzó feltételekkel osztrák hiteleket ígért, de pénzhez senki nem jutott. A velük szerződő irodák hiteltelenné váltak, a károsultak fejenként 15-20 ezer forintot veszítettek, a cég elérhetetlenné vált.

"Külföldi hitelpályáztatás fedezet, kezes és jövedelemigazolás nélkül" - áll a vonzó ajánlat a cég honlapján. Az osztrák hiteleket közvetítő kapuvári cég biztosnak, korrektnek és gyorsnak nevezte szolgáltatását. A hazánkban hitelképtelen ügyfeleknek is 5 ezer eurós kölcsönt ígértek, amit 3-6 év alatt kell visszafizetni.

A pályáztatási csomagért 15-20 ezer forintot kértek az ügyfelektől, a hálózatépítés egy ideig zökkenőmentesen zajlott. A szolgáltatás az ügyfelek mellett a partnerirodák figyelmét is felkeltették, novembertől több ezren váltak csalás áldozatává az ország minden pontjáról.

Van olyan károsult, aki gyermeke szívműtétje miatt vette volna fel a pénzt, az előzetes bírálathoz a személyes iratai másolatát, a közüzemi számláit és 20 ezer forintot kértek tőle. A beígért kölcsön azonban nem érkezett meg, mint ahogy a többi károsult is hiába vár.

Vezető hír: Átverhetnek! Minek ne dőlj be a lakásroham alatt - interjú

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?