18 °C Budapest

Megdőlt egy tévhit a gyorshajtással kapcsolatban!

Pénzcentrum
2008. december 16. 16:00

Balesetek láttán hajlamosak az emberek még akkor is a gyorshajtásnak tulajdonítani a kiváltó okokat, amikor ténylegesen másra vezethető vissza az eset. Az amerikai közlekedésbiztonsági intézet több mint ötezer balesetet vizsgált át a legapróbb részletekig és meglepő következtetésre jutott.


Tömegszerencsétlenség

A baleseteket leggyakrabban kiváltó okok listájának élén a figyelmetlenség végzett 41 %-kal, továbbá minden tizedik ütközést a megfelelő vezetői képességek hiánya okozza.

Egyértelműen a gyorshajtásra csak az esetek 5 %-a vezethető vissza, de a legsúlyosabb sérüléseket ekkor szenvedik el a járművekben utazók.

A közlekedésbiztonsági intézet három évre visszamenőleg szúrópróba szerűen választott ki baleseteket. Az elemzést követően sokakat meglepett a végeredmény és az abból levont következtetések. A balesetek eseményeit egy filmszalaghoz hasonlóan egészen a kiváltó okként azonosítható kritikus pontig pörgették vissza, ahonnan már elkerülhetetlenné vált az ütközés.  


Haja szála sem görbülhet

Tízből négy esetben valamilyen külső körülmény, vagy kósza gondolat elterelte a vezetők figyelmét és annak ellenére balesetet okoztak, hogy a megengedett sebességhatárokon belül közlekedtek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az utakon furikázó csiszolatlan gyémántok a balesetek 10 %-át okozták, az oktatóik utólag nem biztos, hogy átengednék őket a vizsgán.

A külső körülmények tekintetében továbbra is az útkereszteződések a legveszélyesebbek, de sok baleset történik az előzések és a sávváltások során is. A balesetek harmadánál nem a kiváltó okok között szerepel, de nagy valószínűséggel hozzájárult a balesetekhez az autók rossz műszaki állapota, valamint az úthibák is.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?