13 °C Budapest

Egy csipet a luxus világából - Te miért ne nyernél rajta?

Pénzcentrum
2007. november 19. 11:17

MKB Top15 Luxus néven új tőkevédett származtatott alapot indít az MKB Alapkezelő. A 2007. november 2008. 19-től december 14-ig jegyezhető alap futamideje 2 év, és aés a befektetők ,befektetők, a luxus ágazatban működő 15 vállalat részvényeit tartalmazó részvénykosár növekedéséből részesedhetnek. Az elérhető hozam maximum 21%.

Az alap 2 sorozatban bocsát ki befektetési jegyeket, euróban és dollárban, ugyanakkor mindkét devizanem esetében azonos a befektetési politika és a lehetséges hozam. A részvénykosár teljesítményét az egyes részvények egyedi, az alap induló és záró értékelési napja közötti teljesítményeinek átlaga határozza meg, ezért az alap nem garantál minimális hozamot, de a tőkevédelem miatt a lehetséges hozam nem lehet negatív, azaz a tőkéjüket a befektetők mindenképpen visszakapják. A részesedési rátával korrigált hozamszint legfelső határa 21%, melynek évesített értéke 9,99%.

Az alap zártvégű, azaz a jegyzési periódus után kizárólag tőzsdén értékesíthető. Amennyiben a befektetőnek mégis szüksége lenne a futamidő lejárta előtt pénzére, az MKB Bank lombard hitelt nyújt a befektetési jegy fedezete mellett.

A részvénykosár 15, a luxus ágazatban működő vállalat részvényeit tartalmazza:
BMW Bayerische Motoren Werke AG
Porsche AG-PFD
LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA
Compagnie Financiere Richemont SA
PPR
Daimler AG
L'Oreal
Swatch Group AG
Polo Ralph Lauren Corp.
Coach Inc.
Tiffany & Co.
American Express Co. AXP
Carnival Corp.
Sony Corp.
Toyota Motor Corp.

A portfolió 8 eleme európai részvény. Közülük a legismertebb vállalat a luxus sportautókat gyártó Porsche, a BMW vagy a Mercedeseket gyártó Daimler Chrysler. Az 5 amerikai részvény közül kiemelkedő a pénzügyi tanácsadással és banki szolgáltatásokkal foglalkozó American Express, vagy a ruhákat, illatszereket és luxus divattermékeket gyártó Polo Ralph Lauren. A Toyota és a Sony, a szigetország két legjelentősebb vállalata a részvénykosár japán elemei.

Az alapot azoknak ajánlják, akik bíznak a luxus iparág hosszútávon stabil értékeiben és növekedésében, illetve akik mérsékelten kockázatkedvelők így a kockázatmentes euró és dollár hozamokat meghaladó befektetést keresnek 2 éves befektetési időtávon. Kedvező választás azoknak, akik portfoliójukat részvénybefektetéssel illetve szektorálisan szeretnék diiverzifikálni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az MKB Top 15 Luxus Tőkevédett Származtatott Alap bármely MKB fiókban jegyezhető 2007. november 19-től december 14-ig, futamideje 2 év (a nyilvántartásba vételtől 2009. december 21-ig).
A jegyzési periódus alatt a diszkont értéke az EURO sorozat esetében évi 4% (EHM: 4%), az USD sorozat esetében pedig 4,75% (EHM: 4,75%).

Az Alap kezelője az MKB Alapkezelő Zrt. (tev.eng.sz.: 100.007-3/1999), forgalmazója az MKB Bank Zrt. (tev.eng.sz.: III/41005-3/2001).

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?