Már az autón keresztül is üzengethetünk egymásnak

Pénzcentrum
2007. március 23. 16:00

Úgy látszik véget ért a kézi jelzések korszaka, s már szájról olvasás nélkül is tudhatjuk, ha a másik éppen minket szidalmaz. Itt az új divat, az autó ablakában megjelenő elektronikus mini-üzenőtábla.

Egyelőre a tengerentúlon autózók juthatnak hozzá az új vívmányhoz, ők azonban többféléből is választhatnak. Az Au-My cég Drivemocion névre hallgató elektronikus táblája villogó, ízlés szerint vidám vagy szomorú smiley-t képes a kocsi hátsó szélvédőjére varázsolni, sőt egyszerűbb szöveges üzenetek megjelenítésére is képes. Ne lepődjünk meg tehát, ha besorolásnál a "Kösz!" felirat villan fel, de előfordul a "Tolass vissza!", netán az "Idióta" is.

Akik ennél többet szeretnének közölni vezetőtársaikkal, mini-fényújságot is vehetnek a kocsi ablakába, vagy akár a rendszámtáblára. A Motion LED mobil újságjának mini verziója 9, míg a Pro 24 üzenet tárolására képes. A Roadmaster digitális rendszámtábla-kerete piros betűs feliratokat képes megjeleníteni 3 különböző sebességgel.

A kis üzenetek hasznosnak bizonyulhatnak a közlekedés udvariasabbá válásában, ugyanakkor már így is épp elég, a vezetőt zavaró, figyelmét elvonó "kütyü" van forgalomban. S az is biztos, nem tesz jót az idegeknek, ha épp az "Idióta" felirat villan az arcunkba.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?