Már az autón keresztül is üzengethetünk egymásnak

Pénzcentrum
2007. március 23. 16:00

Úgy látszik véget ért a kézi jelzések korszaka, s már szájról olvasás nélkül is tudhatjuk, ha a másik éppen minket szidalmaz. Itt az új divat, az autó ablakában megjelenő elektronikus mini-üzenőtábla.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Egyelőre a tengerentúlon autózók juthatnak hozzá az új vívmányhoz, ők azonban többféléből is választhatnak. Az Au-My cég Drivemocion névre hallgató elektronikus táblája villogó, ízlés szerint vidám vagy szomorú smiley-t képes a kocsi hátsó szélvédőjére varázsolni, sőt egyszerűbb szöveges üzenetek megjelenítésére is képes. Ne lepődjünk meg tehát, ha besorolásnál a "Kösz!" felirat villan fel, de előfordul a "Tolass vissza!", netán az "Idióta" is.

Akik ennél többet szeretnének közölni vezetőtársaikkal, mini-fényújságot is vehetnek a kocsi ablakába, vagy akár a rendszámtáblára. A Motion LED mobil újságjának mini verziója 9, míg a Pro 24 üzenet tárolására képes. A Roadmaster digitális rendszámtábla-kerete piros betűs feliratokat képes megjeleníteni 3 különböző sebességgel.

A kis üzenetek hasznosnak bizonyulhatnak a közlekedés udvariasabbá válásában, ugyanakkor már így is épp elég, a vezetőt zavaró, figyelmét elvonó "kütyü" van forgalomban. S az is biztos, nem tesz jót az idegeknek, ha épp az "Idióta" felirat villan az arcunkba.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?