15 °C Budapest

Magas fizetés néhány kattintásért? - ilyen tényleg csak a mesében van!

Pénzcentrum
2007. február 13. 06:50

Szeretnél sok pénzt keresni néhány kattintással a világhálón? Nem lehetetlen, érkezik a válasz számtalan Internetes oldalról, amelyek mesés jövedelmet ígérnek, ehhez elvileg nem kell mást tenned mint megnézned néhány hirdetést. Persze mindez túl szép, hogy igaz legyen, és sok esetben az elvégzett "munka" ellenében semmit sem kapsz.

A szakértők szerint ismét teret nyertek a Pay-per-click hirdetésekkel kapcsolatos csalások, amelyekkel az otthon dolgozókat és az alacsony jövedelemmel rendelkezőket célozzák. Az ügyben olyan nagyvállalatok is érintettek, mint a Google vagy a Yahoo!.

A Pay-per-click rendszereket a lakosság elérésére alkalmazzák a vállalatok, ily módon juttatva el üzenetüket a fogyasztóhoz, aki a hirdetések megtekintéséért elvileg fizetést kap. A kattintás alapon meghatározott összeg viszonylag kicsi, körülbelül 10-30 cent, de a "szorgos dolgozó", ha nem sajnálja használni az ujját, szép summára tehet szert. A kérdés csupán az, megkapja-e, amit megérdemel?

Sajnos a gyakorlatban egyre inkább jellemzővé válik a nemleges válasz a fenti kérdés feltételekor, és a könnyű pénzszerzés reményében az Internetes hirdetőoldalak gyakorta kihasználják a gyanútlan munkavállalót. A jelenségre való reakcióként egyre gyakrabban jönnek létre olyan hitelesítő vállalkozások, amelyek megteremtik a biztonságos kapcsolatot a munkáltató és a munkavállaló között.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?