27 °C Budapest

Magas fizetés néhány kattintásért? - ilyen tényleg csak a mesében van!

Pénzcentrum
2007. február 13. 06:50

Szeretnél sok pénzt keresni néhány kattintással a világhálón? Nem lehetetlen, érkezik a válasz számtalan Internetes oldalról, amelyek mesés jövedelmet ígérnek, ehhez elvileg nem kell mást tenned mint megnézned néhány hirdetést. Persze mindez túl szép, hogy igaz legyen, és sok esetben az elvégzett "munka" ellenében semmit sem kapsz.

A szakértők szerint ismét teret nyertek a Pay-per-click hirdetésekkel kapcsolatos csalások, amelyekkel az otthon dolgozókat és az alacsony jövedelemmel rendelkezőket célozzák. Az ügyben olyan nagyvállalatok is érintettek, mint a Google vagy a Yahoo!.

A Pay-per-click rendszereket a lakosság elérésére alkalmazzák a vállalatok, ily módon juttatva el üzenetüket a fogyasztóhoz, aki a hirdetések megtekintéséért elvileg fizetést kap. A kattintás alapon meghatározott összeg viszonylag kicsi, körülbelül 10-30 cent, de a "szorgos dolgozó", ha nem sajnálja használni az ujját, szép summára tehet szert. A kérdés csupán az, megkapja-e, amit megérdemel?

Sajnos a gyakorlatban egyre inkább jellemzővé válik a nemleges válasz a fenti kérdés feltételekor, és a könnyű pénzszerzés reményében az Internetes hirdetőoldalak gyakorta kihasználják a gyanútlan munkavállalót. A jelenségre való reakcióként egyre gyakrabban jönnek létre olyan hitelesítő vállalkozások, amelyek megteremtik a biztonságos kapcsolatot a munkáltató és a munkavállaló között.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?