23 °C Budapest

Győzelmet arattak a spamek felett - az áradatnak vége!

Pénzcentrum
2007. február 1. 16:00

A hívatlan reklámokat szűrő programok megjelenésével újabb csatornát kellett keresnie a spamek terjesztőinek, hogy továbbra is bombázhassanak a különböző, gyakorta trágár ajánlatokkal. Természetesen lázas kutatások eredményre vezetett, így a kéretlen reklámok áradatára számíthatunk, amelyek a változatosság kedvéért a VoIP felhasználókat célozzák.

Érhető, hogy a direkt marketing eszközöket a hagyományos telefonos csatorna helyett az Interneten fellelhető lehetőségeken használják, amelyek jelentős mértékben csökkenti költségeiket. Az "Internettelefonon" keresztül terjedő reklámokat a szaknyelv SPIT-nek (Spam over Internet Telephony), amely a gyakorlatban egy gépi hangüzemet közvetítését jelenti.

Nemrégiben született jelenség orvoslásához azonban már hozzákezdtek a szoftvergyártók, közülük is a japán Nec jelentette be először az új szűrő életre hívására irányuló törekvéseit, amelyek megvalósulásának eredményeképpen a program már tesztelés alatt áll.

A VoIP Seal képes lesz kiszűrni és gátolni azokat az partnereket, akik gépi üzenetet szeretnének továbbítani, megkímélve a kellemtelenségektől az Internettelefon használóit.

A program kereskedelmi forgalomba való helyezéséről és áráról egyelőre még nem esett szó, annak megjelenése azonban, a japán vállalat vezetősége szerint garantálhatja az egész világon népszerű VoIP technológia jövőjét.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?