12 °C Budapest

Győzelmet arattak a spamek felett - az áradatnak vége!

Pénzcentrum
2007. február 1. 16:00

A hívatlan reklámokat szűrő programok megjelenésével újabb csatornát kellett keresnie a spamek terjesztőinek, hogy továbbra is bombázhassanak a különböző, gyakorta trágár ajánlatokkal. Természetesen lázas kutatások eredményre vezetett, így a kéretlen reklámok áradatára számíthatunk, amelyek a változatosság kedvéért a VoIP felhasználókat célozzák.

Érhető, hogy a direkt marketing eszközöket a hagyományos telefonos csatorna helyett az Interneten fellelhető lehetőségeken használják, amelyek jelentős mértékben csökkenti költségeiket. Az "Internettelefonon" keresztül terjedő reklámokat a szaknyelv SPIT-nek (Spam over Internet Telephony), amely a gyakorlatban egy gépi hangüzemet közvetítését jelenti.

Nemrégiben született jelenség orvoslásához azonban már hozzákezdtek a szoftvergyártók, közülük is a japán Nec jelentette be először az új szűrő életre hívására irányuló törekvéseit, amelyek megvalósulásának eredményeképpen a program már tesztelés alatt áll.

A VoIP Seal képes lesz kiszűrni és gátolni azokat az partnereket, akik gépi üzenetet szeretnének továbbítani, megkímélve a kellemtelenségektől az Internettelefon használóit.

A program kereskedelmi forgalomba való helyezéséről és áráról egyelőre még nem esett szó, annak megjelenése azonban, a japán vállalat vezetősége szerint garantálhatja az egész világon népszerű VoIP technológia jövőjét.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?