1 °C Budapest

Győzelmet arattak a spamek felett - az áradatnak vége!

Pénzcentrum
2007. február 1. 16:00

A hívatlan reklámokat szűrő programok megjelenésével újabb csatornát kellett keresnie a spamek terjesztőinek, hogy továbbra is bombázhassanak a különböző, gyakorta trágár ajánlatokkal. Természetesen lázas kutatások eredményre vezetett, így a kéretlen reklámok áradatára számíthatunk, amelyek a változatosság kedvéért a VoIP felhasználókat célozzák.

Érhető, hogy a direkt marketing eszközöket a hagyományos telefonos csatorna helyett az Interneten fellelhető lehetőségeken használják, amelyek jelentős mértékben csökkenti költségeiket. Az "Internettelefonon" keresztül terjedő reklámokat a szaknyelv SPIT-nek (Spam over Internet Telephony), amely a gyakorlatban egy gépi hangüzemet közvetítését jelenti.

Nemrégiben született jelenség orvoslásához azonban már hozzákezdtek a szoftvergyártók, közülük is a japán Nec jelentette be először az új szűrő életre hívására irányuló törekvéseit, amelyek megvalósulásának eredményeképpen a program már tesztelés alatt áll.

A VoIP Seal képes lesz kiszűrni és gátolni azokat az partnereket, akik gépi üzenetet szeretnének továbbítani, megkímélve a kellemtelenségektől az Internettelefon használóit.

A program kereskedelmi forgalomba való helyezéséről és áráról egyelőre még nem esett szó, annak megjelenése azonban, a japán vállalat vezetősége szerint garantálhatja az egész világon népszerű VoIP technológia jövőjét.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 1. péntek
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem