2 °C Budapest

Kész téboly! - Egyszerre sírnak és nevetnek az autósok

Pénzcentrum
2006. szeptember 4. 12:00

Az elmúlt hónap üzemanyagár-statisztikáit szemlélve megállapítható, hogy a mögöttünk álló hetekben a dízelt tankolók sorozatos csalódásokon eshettek át: míg a 95-ös benzin ára látványos csökkenésnek indult, addig a dízel kurzusa gyakorlatilag nem változott számottevően. Euró alapon persze mind a benzin, mind a gázolaj olcsóbb lett hazánkban, a dízel esetében azonban a forint gyengülése túlkompenzálta ezt a hatást.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A hazai üzemanyagpiacon megfigyelhető trendeket az alábbi grafikon segítségével követhetjük nyomon:


Mindezek alapján hazánk az Európai Unió mezőnyében továbbra is az olcsóbb országok között kap helyet az Európai Bizottság adatai szerint. A benzin esetében a lista két végpontját változatlanul Észtország és Hollandia alkotja, míg a dízel piacán a legolcsóbb ország szerepét Észtországtól Lettország vette át.


Az euró alapú változásokat szemléltető alábbi grafikonokon látható, hogy a közös pénznemben mérve Magyarországon is árcsökkenés tapasztalható az utóbbi hónapban. Drágulásban szépen teljesítettek az írek, míg Máltán továbbra sem kell aggódni a hektikus ingadozások miatt, lévén hogy huzamosabb ideje fixek az árak.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18