2 °C Budapest

Kész téboly! - Egyszerre sírnak és nevetnek az autósok

Pénzcentrum
2006. szeptember 4. 12:00

Az elmúlt hónap üzemanyagár-statisztikáit szemlélve megállapítható, hogy a mögöttünk álló hetekben a dízelt tankolók sorozatos csalódásokon eshettek át: míg a 95-ös benzin ára látványos csökkenésnek indult, addig a dízel kurzusa gyakorlatilag nem változott számottevően. Euró alapon persze mind a benzin, mind a gázolaj olcsóbb lett hazánkban, a dízel esetében azonban a forint gyengülése túlkompenzálta ezt a hatást.


A hazai üzemanyagpiacon megfigyelhető trendeket az alábbi grafikon segítségével követhetjük nyomon:


Mindezek alapján hazánk az Európai Unió mezőnyében továbbra is az olcsóbb országok között kap helyet az Európai Bizottság adatai szerint. A benzin esetében a lista két végpontját változatlanul Észtország és Hollandia alkotja, míg a dízel piacán a legolcsóbb ország szerepét Észtországtól Lettország vette át.


Az euró alapú változásokat szemléltető alábbi grafikonokon látható, hogy a közös pénznemben mérve Magyarországon is árcsökkenés tapasztalható az utóbbi hónapban. Drágulásban szépen teljesítettek az írek, míg Máltán továbbra sem kell aggódni a hektikus ingadozások miatt, lévén hogy huzamosabb ideje fixek az árak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?