Sír a gázpedál - Ennek már a fele se tréfa!

Pénzcentrum
2006. július 31. 10:00

Remegő lábbal tapossák a gázpedált az autósok, az üzemanyagárak ugyanis úgy tűnik nem ismernek elérhetetlen magasságot. Szokásos havi sorozatunk aktuális írásában ismét áttekintjük, mi történt az Európai Unió benzin- és diesel piacán az elmúlt hetek során. Az eredmények magyar szemszögből nézve meglehetősen lehangolóak, elég egy pillantást vetni a legelső grafikonra...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Európai Bizottság legfrissebb adatait alapul véve a hazai üzemanyag árakról a következő grafikon rajzolódik ki előttünk. A számok magukért beszélnek: egyértelműen állíthatjuk, ez sem az autósok hónapja volt!


Nemzetközi összevetésben megállapíthatjuk, hogy az EU országai közül még mindig az olcsóbbak közé tartozik hazánk. A rangsor első és utolsó helye minden bizonnyal nem lepi meg a statisztikákat rendszeresen követőket: Hollandiában másfélszer drágábban tankolhatunk, mint Észtországban.


A pillanatnyi helyzet mellett megéri még egy pillantást vetni a hó/hó alapú változásokra. Ezen a téren hazánk pár hete még az árcsökkenésben járt az élen, mostanra azonban átálltunk a másik oldalra. (Fontos látni, hogy a változások euró-alapon kerültek kiszámításra, a magyar autósokat azonban a forint gyengülése is sújtotta...)

A svédekkel ezúttal senki nem tudott lépést tartani drágulás szempontjából, emellett érdekes, hogy Finnországban az EB adatai szerint hetek óta változatlanok az árak.

 

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?