3 °C Budapest

Káosz a közlekedésben! - Merre érdemes kerülni?

Pénzcentrum
2006. augusztus 21. 08:45

A tegnapi vihar óránkénti nyolcvan-száz kilométeres széllökésekkel zúdult a fővárosra, a tűzijáték megtekintésére összegyűlt, egyes becslések szerint 1,5 millió ember között pánik tört ki. A budai rakpartot még tisztítják és a Hűvösvölgyi úton rendőrök irányítják a közlekedést. Több helyen még nem közlekednek a villamosok és a trolibuszok.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A vihar miatt több helyen elszakadtak a felsővezetékek Budapesten, ezért egy-egy szakaszon nem közlekedett a 2-es, a 3-as, a 24-es, a 28-as, a 30-as és az 56-os villamos, valamint a 70-es, a 74-es és a 78-as trolibusz.

Több helyen leszakadtak a vasúti felsővezetékek is, a forgalom csak reggelre állt helyre. A Keleti pályaudvaron is problémát okozott a szél: a főbejárat előtti lépcsőre zuhant két nagy méretű ablaktábla, ezért a főbejáratot a rendőrök lezárták, a Kerepesi úti és a Thököly úti bejáratokon lehet bejutni az épületbe.

A köztársasági elnök hivatalának otthont adó Sándor-palotát és a mellette lévő épületeket is megrongálta a tegnap esti vihar a budai Várban.

Várhatóan délelőtt már lehet közlekedni a budai és pesti alsó rakpart egyelőre lezárt részein is. A rakpartokon egyelőre folyik a pavilonok bontása és a kármentesítés.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. először a főútvonalakat tisztítja meg, a mellékutcák takarítása csak ennek befejezése után kezdődhet meg.

Vihar után útlezárások

A 4-es METRÓ MÓRICZ ZSIGMOND körtéri állomásának építése miatt mától a körtéren megszűnik a 18-as, a 118-as, a 41-es, valamint a 47-es villamosok közlekedése. Lezárják a körtéren a 9. és 13. szám közötti útszakaszt, a Váli utcát a Siroki utcától, és nem lehet a térről a Fehérvári út felé kanyarodni. A 18/A, a 41-es, és a 47-es villamosok a külső végállomások és Albertfalva kitérő között közlekednek. 18-47V jelzéssel villamospótló autóbuszok közlekednek Albertfalva, kitérő és a Móricz Zsigmond körtér között, valamint 41V jelzéssel Albertfalva kitérő és a Szent Gellért tér között. A 18-as és a 118-as villamosok a Kelenföldi kocsiszín (Csóka utca) és a Szent János Kórház, illetve Budagyöngye között járnak. A 19-es és a 49-es villamos változatlan útvonalon, de sűrítve közlekedik. Terelő útvonalon jár a 3-as, a 3gy, a 40/E, az 53-as, a 72-es, a 140/E, a 172gy, az Infopark, a Tétény, a 906-os, a 908-as, a 941-es és a 973-as busz - áll a Fővinfor jelentésében.

Mától megkezdődnek a felújítási munkák a Krisztina körúton a Magyar Jakobinusok tere és a Mikó utca között, valamint a Csalogány utcában a Bem rakpart és a Széna tér között.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A HIDEGKÚTI úton a Máriaremetei út és a városhatár között aszfaltoznak, a forgalmat jelzőőrök segítik.

A SOROKSÁRI úton a Tagló utca és a Földváry utca között mindkét oldalon két sávra szűkül le az útpálya útépítés miatt.

Az ÜLLŐI úton tart a felújítás, a Nagyvárad tér és a Határ út között több szakaszon irányonként csak 2 sáv járható. (A torlódások miatt a 103-as autóbuszok Gyáli úti megállóját - a Népliget felé - ideiglenesen megszüntették.)

A BALATONI úton a benzinkút és a városhatár között a szegélyeket és a buszmegállókat építik át. Sávszűkítésekre, esetenként félpályás útlezárásra is számítani kell.

A 11-es főút csillaghegyi és békásmegyeri szakaszán is dolgoznak az útépítők, szakaszos sávlezárásokra kell számítani.

A BÉCSI úton a Vörösvári út és a Pomázi út között mindkét oldalon egy-egy szűk sáv járható (felújítás). Elkezdték a Pomázi út és a vasút közötti terület felújítását is.

A LAJOS utcában a Kolosy tér és a Nagyszombat utca között továbbra is irányonként egy sávban közlekedhetnek.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?