Close up shot of young Asian businesswoman talking to virtual assistant on smartphone in the rain.

Nagy lépésre szánta el magát az Apple: ezzel a trükkel vesznek rá, hogy megvedd a legújabb iPhone-t?

2024. június 11. 15:13

Az Apple olyan mesterséges intelligencia (AI) fejlesztéseket vezet be, amelyek kizárólag az új iPhone modellekkel lesznek kompatibilisek, így várhatóan nagy lendületet adnak majd az iPhone eladásoknak. A vállalat a csökkenő fogyasztói kiadások és versenytársai erősödése mellett is bizakodó, noha néhány elemző szkeptikusan vélekedik a fogyasztói érdeklődés fellendülését illetőleg - írta meg a Reuters.

Az Apple mesterséges intelligencia (AI) technológiájának bevezetése új fejezetet nyithat az iPhone eladások történetében. A vállalat fejlesztői konferenciáján, San Franciscóban bemutatták, hogy hogyan használhatják fel az AI-t a legújabb iPhone modellekben, vagyis az iPhone 15 Pro és Pro Max készülékekben.

Az újítások között szerepel az Apple Intelligence is, egy olyan generatív AI funkció, amellyel szövegeket és képeket generálhatunk.

Csökkent a vállalat bevétele

Az Apple eladásai az előző pénzügyi évben csökkentek: 200,6 milliárd dollár bevételt mértek az iPhone-okból, ami láthatóan kevesebb az előző évi 205,5 milliárd dollárnál. Az elemzők szerint ezek a frissítések ösztönözhetik a fogyasztókat arra, hogy új készülékeket vásároljanak, ami potenciálisan visszafordíthatja az iPhone eladásainak csökkenő tendenciáját.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az új funkciókkal sem garantált a siker

Arról azonban, hogy az Apple új AI funkciói elegendők lesznek ahhoz, hogy jelentős növekedésre sarkallják az iPhone eladásokat, nincs mindenki meggyőződve. Néhány elemző szerint - bár segíthetnek megfékezni a bevételcsökkenést -, ezek a frissítések sem feltétlenül teremtenek új vevőkört, látva, hogy az Apple részvényei 2%-ot estek a bejelentés után.

Más elemzők ennek ellenére is pozitívan tekintenek az AI nyújtotta lehetőségekre. Dan Ives, A Wedbush Securities elemzője szerint például mintegy 270 millió iPhone-t nem frissítettek az elmúlt négy évben, ami viszont jelentős fogyasztói potenciállal kecsegtet. A vállalat az AI-funkciók mellett egyéb fejlesztéseket is eszközöl az új készülékek esetében – ilyen például a nagyobb kijelző vagy a jobb minőségű kamera. Az AI-frissítéseket első sorban a korai alkalmazóknak szánják, akiket ezzel próbálnak meg rajongótáborukba vonzani.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm