18 °C Budapest
Children sitting with a puppy in a dark room at night play with digital portable devices, tablets. Social media and the use of wireless technologies

Fontos változás élesedik az Instagramon: új funkciót vezetnek be a gyermekek védelmében

2024. április 12. 13:44

Az Instagram új funkciókat tesztel a pénzügyi szextorzió elleni küzdelem érdekében, amelyek célja, hogy megnehezítsék a csalók számára a tizenévesek meztelen fotókkal való zsarolását - számolt be a CNN.

Az Instagram új intézkedéseket vezet be annak érdekében, hogy megnehezítse a tizenévesek elleni pénzügyi szextorziós tevékenységeket. A vállalat bejelentette, hogy tesztelés alatt álló funkciókat fog alkalmazni, amelyek célja a gyerekek és tinédzserek ellen irányuló, növekvő aggodalomra okot adó trendek kezelése. Ezek közé tartozik a közvetlen üzenetekben küldött meztelen képek küldése és azoknak a felhasználóknak a figyelmeztetése, akik potenciálisan veszélyes személyekkel lépnek kapcsolatba. 

A rendőri szervek szerint az idegenektől származó pénzügyi szextorziós esetek száma emelkedik, amelyek gyakran öngyilkossághoz vezethetnek. A Meta már korábban is bevezetett bizonyos tinédzserbiztonsági funkciókat, mint például az üzenetküldés korlátozása nem összekapcsolt fiókok között és a jelentés lehetőség fenyegető üzenetek esetén. Ezenfelül együttműködtek az Eltűnt és Kihasznált Gyermekek Nemzeti Központjával (NCMEC) egy platform kifejlesztésében, amely

lehetővé teszi az ilyen jellegű képek internetről való eltávolítását.

Az új védelmi funkciók között szerepel egy olyan rendszer is, amely elmosódott képet jelenít meg meztelen képet tartalmazó üzenetek esetén, figyelmezteti a címzettet és lehetőséget ad a feladó blokkolására. A 18 év alattiaknál ez alapértelmezés szerint aktív lesz, míg a felnőtteknek ajánlást küldenek az aktiválásra.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Meta technológiája gépi tanulást használ annak észlelésére, ha egy fotón meztelenség látható. Emellett dolgoznak azon is, hogy felismerjék és kövessék azokat a fiókokat, amelyek valószínűleg részt vesznek szextorziós csalásokban.

A vállalat csatlakozott a Tech Coalition által működtetett Lantern programhoz is, ami elősegíti a technológiai cégek közötti információcserét gyermekbiztonság sértése eseteiben. Davis kiemelte annak fontosságát, hogy a szülők tájékozódjanak ebben a témában és bíztatta őket arra, hogy beszéljenek gyermekeikkel ezekről a veszélyekről. Az új eszközök célja ennek megkönnyítése mellett az áldozatok segítése is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem