Smiling young Asian woman using smartphone on social media network application while having meal in the restaurant, viewing or giving likes, love, comment, friends and pages. Social media addiction concept

Óriási bejelentést tett a TikTok: versenytársat kap az Instagram, jön az új fotómegosztó

2024. április 10. 18:13

A TikTok bejelentette, hogy új fotómegosztó alkalmazást indít, amellyel az Instagram versenytársaként kínálna egy új, dedikált teret a felhasználók képi és szöveges tartalmainak megosztására. Az újítás a közösségi médiaplatformok világában a már jól ismert termékutánzás trendjét folytatja, azonban köztudott, hogy az ehhez hasonló korábbi vállalkozások jelentős része kudarcba fulladt - jelentette a BBC.

A TikTok bejelentette, hogy új fotómegosztó alkalmazást indít, amely közvetlenül az Instagrammal venné fel a versenyt. Néhány felhasználó máris értesítést kapott arról, hogy fotóbejegyzéseik megosztásra kerülnek az újonnan kifejlesztett "TikTok Notes" alkalmazásban, kivéve akkor, ha ezt az opciót letiltják.

Ez az esemény ismét rávilágít arra a tényre, miszerint a közösségi médiaplatformok gyakran másolják egymás funkcióit - tipikus példa erre az Instagram 2020-as újítása, amikor elindították a Reels-t, ami egy, a TikTokhoz hasonló videómegosztó funkció. Mike Proulx, a Forrester kutatócég igazgatója szerint a másolás jelensége virágzik a közösségi médiában, és ha a koncepció megfelelően kerül kivitelezésre, semmi sem áll a másolt funkciók sikerének az útjában.

Azonban tény, hogy nem minden próbálkozás járt sikerrel, például a Twitter ehhez hasonló lépéséért nem lelkesedtek a felhasználók. Az Instagram is tapasztalt némi ellenállást a felhasználók részéről, amikor igyekezett előtérbe helyezni az új Reels funkciót – még Kim Kardashian és Kylie Jenner is támogatták azt a 2022-es petíciót, amellyel a felhasználók tiltakozni kívántak a változtatások ellen.

A TikTok az új Notes alkalmazás dizájnja vagy megjelenési dátuma kapcsán egyelőre nem erősített meg semmilyen részletet. Az értesítésekből annyi derült ki, hogy az alkalmazás lehetővé teszi majd a fotóbejegyzések feltöltését és megosztását.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Matt Navarra közösségi média tanácsadó szerint, bár nem feltétlenül hiányzik a piacról egy új fotómegosztó alkalmazás, a TikTok ezzel lehetőséget teremthet azoknak a felhasználóknak is a kibontakozásra, akik inkább csak követik mások tevékenységét anélkül, hogy maguk is aktívan részt vennének a tartalomgyártásban. A vállalat jelenleg nehézségekkel küzd egy, az Egyesült Államokban hozott törvény miatt, amelynek értelmében betilthatják a TikTokot abban az esetben, ha annak kínai tulajdonosa nem adja el azt a hónapon belül.

Jasmine Enberg, az Insider Intelligence vezető közösségi média elemzője szerint igenis van értelme a TikToknak egy különálló alkalmazást indítania, Mike Proulx pedig azt javasolná, hogy a TikTok kövesse azt a stratégiát, amit a Meta alkalmazott a Threads esetén: támaszkodjon a már meglévő felhasználóbázisára. Proulx hangsúlyozza továbbá azt is, hogy az új funkció sikerességének eléréséhez elengedhetetlen az újszerű, vonzó és meggyőző felhasználói élmény biztosítása.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm