23 °C Budapest
Smiling young Asian woman using smartphone on social media network application while having meal in the restaurant, viewing or giving likes, love, comment, friends and pages. Social media addiction concept

Óriási bejelentést tett a TikTok: versenytársat kap az Instagram, jön az új fotómegosztó

2024. április 10. 18:13

A TikTok bejelentette, hogy új fotómegosztó alkalmazást indít, amellyel az Instagram versenytársaként kínálna egy új, dedikált teret a felhasználók képi és szöveges tartalmainak megosztására. Az újítás a közösségi médiaplatformok világában a már jól ismert termékutánzás trendjét folytatja, azonban köztudott, hogy az ehhez hasonló korábbi vállalkozások jelentős része kudarcba fulladt - jelentette a BBC.

A TikTok bejelentette, hogy új fotómegosztó alkalmazást indít, amely közvetlenül az Instagrammal venné fel a versenyt. Néhány felhasználó máris értesítést kapott arról, hogy fotóbejegyzéseik megosztásra kerülnek az újonnan kifejlesztett "TikTok Notes" alkalmazásban, kivéve akkor, ha ezt az opciót letiltják.

Ez az esemény ismét rávilágít arra a tényre, miszerint a közösségi médiaplatformok gyakran másolják egymás funkcióit - tipikus példa erre az Instagram 2020-as újítása, amikor elindították a Reels-t, ami egy, a TikTokhoz hasonló videómegosztó funkció. Mike Proulx, a Forrester kutatócég igazgatója szerint a másolás jelensége virágzik a közösségi médiában, és ha a koncepció megfelelően kerül kivitelezésre, semmi sem áll a másolt funkciók sikerének az útjában.

Azonban tény, hogy nem minden próbálkozás járt sikerrel, például a Twitter ehhez hasonló lépéséért nem lelkesedtek a felhasználók. Az Instagram is tapasztalt némi ellenállást a felhasználók részéről, amikor igyekezett előtérbe helyezni az új Reels funkciót – még Kim Kardashian és Kylie Jenner is támogatták azt a 2022-es petíciót, amellyel a felhasználók tiltakozni kívántak a változtatások ellen.

A TikTok az új Notes alkalmazás dizájnja vagy megjelenési dátuma kapcsán egyelőre nem erősített meg semmilyen részletet. Az értesítésekből annyi derült ki, hogy az alkalmazás lehetővé teszi majd a fotóbejegyzések feltöltését és megosztását.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Matt Navarra közösségi média tanácsadó szerint, bár nem feltétlenül hiányzik a piacról egy új fotómegosztó alkalmazás, a TikTok ezzel lehetőséget teremthet azoknak a felhasználóknak is a kibontakozásra, akik inkább csak követik mások tevékenységét anélkül, hogy maguk is aktívan részt vennének a tartalomgyártásban. A vállalat jelenleg nehézségekkel küzd egy, az Egyesült Államokban hozott törvény miatt, amelynek értelmében betilthatják a TikTokot abban az esetben, ha annak kínai tulajdonosa nem adja el azt a hónapon belül.

Jasmine Enberg, az Insider Intelligence vezető közösségi média elemzője szerint igenis van értelme a TikToknak egy különálló alkalmazást indítania, Mike Proulx pedig azt javasolná, hogy a TikTok kövesse azt a stratégiát, amit a Meta alkalmazott a Threads esetén: támaszkodjon a már meglévő felhasználóbázisára. Proulx hangsúlyozza továbbá azt is, hogy az új funkció sikerességének eléréséhez elengedhetetlen az újszerű, vonzó és meggyőző felhasználói élmény biztosítása.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm