23 °C Budapest
Őrült veszélyes kihívás terjed az Instán, TikTok-on: ki ne próbáld, amputálhatják a lábad

Őrült veszélyes kihívás terjed az Instán, TikTok-on: ki ne próbáld, amputálhatják a lábad

2024. április 10. 19:46

Egy online kihívás során MC Thammy valóságshow-sztár és két barátja, Teus Neiff és Artur Braz influencerek súlyos égési sérüléseket szenvedtek a lábukon, miután jég és só keverékében állva próbálták tesztelni fizikai és mentális ellenállóképességüket. A kihívás majdnem amputációhoz vezetett - jelentette a Daily Mail.

Veszélybe sodorta magát három influencer, akik egy online kihívásnak akartak eleget tenni a brazíliai Pernambucóban. MC Thammy, Teus Neiff és Artur Braz első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedtek, miután lábfejüket jégbe és durva sóba merítették. A kihívás során egy tűzoltó is jelen volt, ám az események váratlan fordulatot vettek és mindhárom résztvevő kórházba került.

A só, a víz, a jég és a testhő találkozása -28 Celsius-fokra csökkentette a hőmérsékletet, ami már néhány perc alatt súlyos égési sérülést okozhat. A kihívás alatt a résztvevőknek 15 percig kellett lábaikat a vödörben tartaniuk, ám a próba után nem szűnt meg a fájdalom, ráadásul jelentős mértékű égési sérüléseket tapasztaltak. Az orvosok felhívták a figyelmüket arra is, hogy a kihívás akár még a lábujjaik amputálásához is vezethetett volna.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 18. kedd
Arnold, Levente
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem