-1 °C Budapest
Front view of the top of a young womans head and eyes as she watches a movie online, relaxing on sofa, listening to music and streaming online content

Ne dőlj be, ha ilyen SMS-t kapsz a Netflixtől: így ismerted fel a csalást

2022. november 28. 17:44

Nem akarnak kimenni a divatból az SMS-csalások, a technológia fejlődésével és terjedésével újabb és újabb módszert találnak ki a tolvajok. Míg a koronavírus járvány óta megszaporodott online rendelések folyományaként futárszolgálatos SMS-nek álcázott üzenetekkel operáltak, most a Netflix nevében küldözgetnek linkeket - derült ki a Portfolio cikkéből. A lapunk egyik olvasója hívta fel a figyelmet az újfajta módszerre. 

A helyesírási hibákkal is tarkított szöveg szerint a Netflix-előfizetésével van gond, mondván "elutasították a befizetést", ezért felfüggeszthetik a fiókot. Az sms-ben is szereplő oldalt a Chrome böngésző már veszélyesnek bélyegzi, és egyből nem is engedi megjeleníteni - írja a lap. 

Az sms egy olyan mobilszámról érkezett, amelyet már számos alkalommal jelentettek különböző telefonszámokat listázó oldalakon a felhasználók "veszélyes" számként. Ezért érdemes résen lenni, hiszen az utóbbi időben egyre több bejelentés érkezik ismét csaló SMS-ekről, melyek bankok, futárcégek nevében küldözgetnek veszélyes linkeket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?