Bekeményítenek ezen a munkahelyen: fizetésmegvonás, kirúgás vár az oltatlanokra

Bekeményítenek ezen a munkahelyen: fizetésmegvonás, kirúgás vár az oltatlanokra

2021. december 15. 09:29

Szigorúan veszi az oltásra vonatkozó irányelveit a Google: aki nem veszi fel a koronavírus elleni vakcinát, az első körben nem kap fizetést, végül pedig elveszíti a munkáját, ha nem gondolja meg magát. Korábban az USA legnagyobb szupermarketlánca is elvette a be nem oltott dolgozók kedvezményeit.

Aki nem tartja be a cég oltásra vonatkozó irányelveket, először nem fog fizetést kapni, végül kirúgják, ha nem gondolja meg magát - közölte a Google az alkalmazottakkal. A CNBC egy belső dokumentum alapján írta meg, hogy a dolgozóknak december 3-ig kellett igazolniuk, hogy felvették az oltást, vagy elfogadható indokkal mentességet kérni, a cég pedig kapcsolatba lép azokkal, akik ezt nem tették meg.

Akik nem oltatták be magukat korornavírus ellen, pedig ennek nincs akadálya, azokat január 18-tól 30 nap fizetett szabadságra küldik, ha ezt követően sem gondolják meg magukat, akkor 6 hónapos fizetetlen szabadságra rakják őket, végül pedig elveszítik az állásukat.

A Telex felidézte, hogy az Egyesült Államok legnagyobb szupermarketlánca, a Kroger lépett fel az oltatlanokkal szemben. Mint a héten bejelentették, az oltatlan alkalmazottak nem kapnak fizetést a betegségük, karanténjuk idejére. Immár a saját szabadságukból kell ezt megoldania a dolgozóknak, ha peig nincs már szabadságuk, akkor erre az időre nem kapnak fizetést. Plusz az oltatlanoktól 50 dollár (kb. 16 ezer forint) "kockázati felár" kerül levonásra a fizetésből.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 28. 19:18