Close up of pro gamers hands on keyboard in neon color, blur background. First-Person Shooter. Professional cyber sport gamer playing online video games at home, takea part in tournament. Soft focus. cimlapi

Kibertámadás érte a MediaMarktot: lekapcsolják a magyarországi webáruházat

2021. november 9. 12:08

Nemzetközi kibertámadás érte a MediaMarkt áruházláncot. A MediaMarkt anyavállalata belső és külső szakértőkkel, valamint a hatóságokkal együttműködve elemzi az esetet és méri fel a károkat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A MediaMarkt Magyarország leállítja a webáruházát, a www.mediamarkt.hu weboldalt, közölte a cég. A MediaMarkt munkatársai jelenleg is nagy erőkkel dolgoznak a támadás következményeinek mielőbbi elhárításán. A webáruház újraindításáig a MediaMarkt a fizikai áruházakban tudja kiszolgálni a vásárlókat. A kibertámadás okozta technikai kihívások miatt az áruházakban elérhető szolgáltatások is érintettek, erről bővebb felvilágosítást áruházak tudnak adni.

Az online és a fizikai áruházakban vásárolt termékek indokolt esteben történő visszavétele az áruházakban továbbra is lehetséges azzal, hogy a vételárat a kibertámadás következményeinek elhárítása után tudja a cég a vásárlóinak visszafizetni. Amint a rendszerek megfelelően működnek, visszatér a normál vevőszolgálati folyamat.

A kibertámadás érintette a rendelésfeldolgozó rendszereket is. Ebből következően a támadást megelőzően rögzített és visszaigazolt megrendelések feldolgozásában is késedelemmel kell számolni. Amint a kiszolgáló rendszerek újra működnek, úgy minden érintett vevő elektronikus üzenetben kap tájékoztatást a várható szállítási időpontról.

Amint a szolgáltatások helyreállnak, a MediaMarkt Magyarország azonnal tájékoztatja a nyilvánosságot. Mindenki megértését kérik, vizsgálati okokból jelenleg nem tudnak további tájékoztatást adni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 24. hétfő
Timót
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?