Szeptembertől ezért is bírságolnak: 150 ezer forintod is bánhatja

MTI
2013. augusztus 8. 17:37

Szeptember elsejétől szabálysértésnek számítanak a segélyhívó számokra érkező hamis bejelentések. A rendőrség ötezertől százötvenezer forintig terjedő bírságot szabhat ki - közölte a belügyminiszter Tatabányán, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Pintér Sándor elmondta, az egységes segélyhívó rendszer jelenleg négy megyében működik kísérleti üzemmódban, és a 2012 decembere óta vezetett statisztikák szerint a hívások több mint 60 százaléka obszcén, rosszindulatú kapcsolatfelvétel, nem segélyhívás.

A belügyminiszter hozzátette: nyolcszáz munkatársat vettek fel a központok kezelésére, képzésük jelenleg is folyik. Felkészítésükhöz felhasználják a Komárom-Esztergom, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Vas megyében szerzett tapasztalatokat, illetve a gyakorlati alkalmazás során felmerült igényeket beépítik a rendszer végleges változatába.

Pintér Sándor elmondta: a rendszer várhatóan jövő évben már "szolgálatba áll", és egyetlen hívás elég lesz ahhoz, hogy a rendőrök, a katasztrófavédelem és a mentők megfelelő egységei induljak el egy-egy eseményhez.

A belügyminiszter újságírói kérdésre közölte: obszcén felhívásokra nem reagálnak, de egy bombabejelentés kapcsán a rendőrség elvégzi a feladatát.

"De egy bombával való hamis fenyegetés könnyen bűncselekmény lehet, és az elkövető számíthat rá, hogy bekopognak hozzá a rendőrök" - fogalmazott.

 

NEKED AJÁNLJUK
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16