15 °C Budapest

Kocsmaadó helyett brutális pénzbírság jöhet

Pénzcentrum
2013. augusztus 8. 08:34

"Kocsmaadó" helyett utólagos pénzbírságot kellene kivetni azon vendéglátó-ipari egységekre, amelyek zavarják a környékbeli lakók éjszakai nyugalmát, illetve másnap reggelre környezetük rendetlenné válik - mondta a Napi Gazdaságnak Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke.

Schmidt Jenő felügyeleti díj helyett három kategóriába sorolt utólagos szankcióval sújtaná az érintett egységeket, így alkalmanként 100 ezer, majd félmillió, ezt követően egymillió forint bírságot fizetne az a vendéglátó, amelynek környéke szemetessé válik reggelre, a "visszaesőktől" pedig a működési engedélyt is megvonnák.

Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint az online pénztárgépek által kalkulált forgalom néhány százalékát lehetne kivetni "kocsmaadóként" - írja az újság.

A felügyeleti díjat, amely a befogadóképesség alapján napi húsz forint fejenként, az éjszaka is nyitva tartó szórakozóhelyeknek kell megfizetniük, a bevételt kizárólag a szórakozóhelyek okozta károk elhárítására, illetve biztonsági intézkedésekre fordíthatják az önkormányzatok - emlékeztet a lap. A vonatkozó jogszabály-módosítások augusztus 1-jétől hatályosak.

 

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?