14 °C Budapest

Kocsmaadó helyett brutális pénzbírság jöhet

Pénzcentrum
2013. augusztus 8. 08:34

"Kocsmaadó" helyett utólagos pénzbírságot kellene kivetni azon vendéglátó-ipari egységekre, amelyek zavarják a környékbeli lakók éjszakai nyugalmát, illetve másnap reggelre környezetük rendetlenné válik - mondta a Napi Gazdaságnak Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke.

Schmidt Jenő felügyeleti díj helyett három kategóriába sorolt utólagos szankcióval sújtaná az érintett egységeket, így alkalmanként 100 ezer, majd félmillió, ezt követően egymillió forint bírságot fizetne az a vendéglátó, amelynek környéke szemetessé válik reggelre, a "visszaesőktől" pedig a működési engedélyt is megvonnák.

Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint az online pénztárgépek által kalkulált forgalom néhány százalékát lehetne kivetni "kocsmaadóként" - írja az újság.

A felügyeleti díjat, amely a befogadóképesség alapján napi húsz forint fejenként, az éjszaka is nyitva tartó szórakozóhelyeknek kell megfizetniük, a bevételt kizárólag a szórakozóhelyek okozta károk elhárítására, illetve biztonsági intézkedésekre fordíthatják az önkormányzatok - emlékeztet a lap. A vonatkozó jogszabály-módosítások augusztus 1-jétől hatályosak.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?