4 °C Budapest

Jó hír, olcsóbbak lehetnek a Windowsos táblagépek

Pénzcentrum
2013. július 15. 14:08

Drasztikusan csökkentette a Surface-táblagépei árát a Microsoft annak érdekében, hogy vonzóbbá tegye a készüléket a felhasználók számára az erős piaci verseny közepette. Az amerikai szoftveripari óriás 30%-kal fogja olcsóbban kínálni a táblagépeit - írja a Bloomberg.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Nem lett sikersztori a Surface

Nem futott be sikersztorit a Microsoft táblagépe, a Surface. Októberi piacra dobása óta mindössze negyedévente 900 ezer darabot értékesíthetett készülékéből pályafutása első félévében az IDC statisztikái szerint. Az első negyedévben több mint 49 millió táblagépetadtak el a világban, amiből a Surface kevesebb mint 2%-os részesedésre tehetett szert. A Windows operációs rendszer piaci részesedése mindössze 3,7% volt az értékesítések volumenéből.

Feladta a Microsoft: olcsóbban adja táblagépét


Drasztikus árcsökkentés

Látva a gyenge értékesítési számokat, a Microsoft úgy döntött, hogy jelentősen csökkenti táblagépei árát. A Surface RT, amelyik nincs kihajtható fizikai billentyűzettel felszerelve, 349 dollár lesz ezentúl, míg korábban 499 dollárért lehetett megvásárolni. A billentyűzettel felszerelt táblagép ára 599 dollárról 449 dollárra csökkent. Ez 30% körüli árcsökkentésnek felel meg mind a két készülék esetén.

Feladta a Microsoft: olcsóbban adja táblagépét

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?