5 °C Budapest

Ősztől jön a nemzeti mobilfizetés

Pénzcentrum
2013. május 16. 10:28

Nemzeti Mobilfizetési Zrt. szakmailag vitathatónak tartja, azonban tudomásul veszi a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) május elején kelt határozatát. A társaság a tervezett időben, idén szeptember 30-án elindítja a Nemzeti Mobilfizetési Rendszert - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. ajánlati felhívását, amelyben a társaság 5 éves futamidőre, 800 millió forintos fejlesztési hitel felvételét kezdeményezte hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárással, emellett a döntőbizottság 5 millió forintra bírságolta a társaságot. A hitel a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerhez szükséges informatikai rendszer kiépítésének finanszírozását szolgálja.

A KDB döntésének indoklása szerint az ajánlatkérő jogsértő módon választotta meg a közbeszerzési eljárás fajtáját, mivel annak törvényi feltételei nem állnak fenn. Hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárás ugyanis csak akkor alkalmazható, ha a beszerzési igény váratlanul, hirtelen következik be, a döntőbizottság szerint azonban ez esetben az igény nem váratlanul merült fel.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. közleménye szerint az az egyes sajtóhírekben megjelent állítás, amely szerint a társaság megsértette a Közbeszerzési Hatóság felé fennálló tájékoztatási és adatközlési kötelezettségét, bizonyíthatóan valótlan, és sérti a társaság jó hírnevét.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. törvényben és kormányhatározatban foglalt kötelessége a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer felépítése és működtetése. A rendszer a magyar lakosság számára a közösségi közlekedéshez kapcsolódó közszolgáltatások mobilfizetéses elérését biztosítja, első fejlesztési fázisában, 2013. szeptember 30-tól az országosan egységes rendszeren keresztül elérhető mobilparkolást, valamint az autópálya-használati díj mobilfizetését teszi lehetővé - olvasható a közleményben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A társaság közölte, hogy biztosítani fogja a rendszer szeptember 30-i elindulását, ezért az elkövetkező hetekben a legfontosabb partnereivel a szerződéskötések gyakorlati előkészítésének szakaszába lép.

A rendszer tervezett időben történő indulásának előkészítéséről, valamint egy, a hazai mobilfizetési szokásokat felmérő országos reprezentatív közvélemény-kutatás eredményeiről június első felében tervez sajtótájékoztatót a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

NEKED AJÁNLJUK
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem