28 °C Budapest

Ősztől jön a nemzeti mobilfizetés

Pénzcentrum
2013. május 16. 10:28

Nemzeti Mobilfizetési Zrt. szakmailag vitathatónak tartja, azonban tudomásul veszi a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) május elején kelt határozatát. A társaság a tervezett időben, idén szeptember 30-án elindítja a Nemzeti Mobilfizetési Rendszert - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. ajánlati felhívását, amelyben a társaság 5 éves futamidőre, 800 millió forintos fejlesztési hitel felvételét kezdeményezte hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárással, emellett a döntőbizottság 5 millió forintra bírságolta a társaságot. A hitel a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerhez szükséges informatikai rendszer kiépítésének finanszírozását szolgálja.

A KDB döntésének indoklása szerint az ajánlatkérő jogsértő módon választotta meg a közbeszerzési eljárás fajtáját, mivel annak törvényi feltételei nem állnak fenn. Hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárás ugyanis csak akkor alkalmazható, ha a beszerzési igény váratlanul, hirtelen következik be, a döntőbizottság szerint azonban ez esetben az igény nem váratlanul merült fel.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. közleménye szerint az az egyes sajtóhírekben megjelent állítás, amely szerint a társaság megsértette a Közbeszerzési Hatóság felé fennálló tájékoztatási és adatközlési kötelezettségét, bizonyíthatóan valótlan, és sérti a társaság jó hírnevét.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. törvényben és kormányhatározatban foglalt kötelessége a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer felépítése és működtetése. A rendszer a magyar lakosság számára a közösségi közlekedéshez kapcsolódó közszolgáltatások mobilfizetéses elérését biztosítja, első fejlesztési fázisában, 2013. szeptember 30-tól az országosan egységes rendszeren keresztül elérhető mobilparkolást, valamint az autópálya-használati díj mobilfizetését teszi lehetővé - olvasható a közleményben.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A társaság közölte, hogy biztosítani fogja a rendszer szeptember 30-i elindulását, ezért az elkövetkező hetekben a legfontosabb partnereivel a szerződéskötések gyakorlati előkészítésének szakaszába lép.

A rendszer tervezett időben történő indulásának előkészítéséről, valamint egy, a hazai mobilfizetési szokásokat felmérő országos reprezentatív közvélemény-kutatás eredményeiről június első felében tervez sajtótájékoztatót a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 4. szerda
Domonkos, Dominika
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?