Ősztől jön a nemzeti mobilfizetés

Pénzcentrum
2013. május 16. 10:28

Nemzeti Mobilfizetési Zrt. szakmailag vitathatónak tartja, azonban tudomásul veszi a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) május elején kelt határozatát. A társaság a tervezett időben, idén szeptember 30-án elindítja a Nemzeti Mobilfizetési Rendszert - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. ajánlati felhívását, amelyben a társaság 5 éves futamidőre, 800 millió forintos fejlesztési hitel felvételét kezdeményezte hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárással, emellett a döntőbizottság 5 millió forintra bírságolta a társaságot. A hitel a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerhez szükséges informatikai rendszer kiépítésének finanszírozását szolgálja.

A KDB döntésének indoklása szerint az ajánlatkérő jogsértő módon választotta meg a közbeszerzési eljárás fajtáját, mivel annak törvényi feltételei nem állnak fenn. Hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárás ugyanis csak akkor alkalmazható, ha a beszerzési igény váratlanul, hirtelen következik be, a döntőbizottság szerint azonban ez esetben az igény nem váratlanul merült fel.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. közleménye szerint az az egyes sajtóhírekben megjelent állítás, amely szerint a társaság megsértette a Közbeszerzési Hatóság felé fennálló tájékoztatási és adatközlési kötelezettségét, bizonyíthatóan valótlan, és sérti a társaság jó hírnevét.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. törvényben és kormányhatározatban foglalt kötelessége a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer felépítése és működtetése. A rendszer a magyar lakosság számára a közösségi közlekedéshez kapcsolódó közszolgáltatások mobilfizetéses elérését biztosítja, első fejlesztési fázisában, 2013. szeptember 30-tól az országosan egységes rendszeren keresztül elérhető mobilparkolást, valamint az autópálya-használati díj mobilfizetését teszi lehetővé - olvasható a közleményben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A társaság közölte, hogy biztosítani fogja a rendszer szeptember 30-i elindulását, ezért az elkövetkező hetekben a legfontosabb partnereivel a szerződéskötések gyakorlati előkészítésének szakaszába lép.

A rendszer tervezett időben történő indulásának előkészítéséről, valamint egy, a hazai mobilfizetési szokásokat felmérő országos reprezentatív közvélemény-kutatás eredményeiről június első felében tervez sajtótájékoztatót a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17