6 °C Budapest
Budapest: The Mihaly Vorosmarty Monument in Vorosmarty Square, an important Hungarian poet and dramatist. Is surrounded by 20 figures representing various classes of society.

Ünnepi Könyvhét 2023: itt vannak az idei dátumok, programok, kiállítók

MTI
2023. április 16. 11:02

Idén június 8. és 11. között rendezi meg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet, amelyen 160 kiállító 146 standdal várja az érdeklődőket. A nyitónap estéjén Vecsei H. Miklós és alkotótársai Pilinszky János és Csoóri Sándor életműve alapján készült QJÚB/A kocka kibontása című, legújabb koncertszínházi előadásukat mutatják be a Vörösmarty téri színpadon.

Az MKKE közleménye szerint a 94. Ünnepi Könyvhét és 22. Gyermekkönyvnapok rendezvényét - amelynek a Vörösmarty tér, a Vigadó tér és a Duna korzó ad otthont - Gál Katalinnak, az MKKE elnökének köszöntőjét követően Margócsy István irodalomtörténész, kritikus, Petőfi Sándor életművének elismert szakértője nyitja meg. A Budapest 150 - Könyvfőváros program alkalmából beszédet mond Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, és átadják a Szép Magyar Könyv 2022 verseny díjait.

A négynapos rendezvényt a MKKE és a Budapest 150 - Könyvfőváros által szervezett programok, a résztvevő könyvkiadók műsorkínálata, valamint könnyűzenei koncertek színesítik. A vidéki, országos megnyitónak június 9-én Veszprém, Európa egyik idei kulturális fővárosa ad otthont, ahol Gál Katalin mellett Bereményi Géza Kossuth-díjas író, rendező nyitja meg az országos könyvheti programsorozatot. A szervezet közleménye szerint a könyvhetet kísérő kiadvány, a Könyvheti Prospektus a megszokott módon elérhető lesz nyomtatott verzióban a helyszínen, online formában pedig az Ünnepi Könyvhét weboldalán.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem