4 °C Budapest
Young beautiful woman watching a movie in the living room at night during cozy Christmas holidays

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

2022. december 9. 14:31

December 2-án indult el Dettre Gábor Csendes éj című karácsonyi filmjének közösségi finanszírozási kampánya a Brancson, melynek segítségével most bárkiből producer válhat!

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük, hiszen most mindenki neve felkerülhet Dettre Gábor Csendes éj című karácsonyi filmjének stáblistájára, aki akár csak két mozijegy árával támogatja a film megszületését. 

Dettre Gábor, az idén 20. jubileumát ünneplő Felhő a Gangesz felett című magyar film nemzetközileg elismert rendezője, a Csendes éjben egyetlen éjszaka történetét meséli el. Egy fiatal fiú (Vilmányi Benett) és egy idős asszony (Molnár Piroska) véletlenül találkoznak karácsony éjjel. Titkokkal teli életük sötét felhői mögül, számukra is váratlanul előtör a Nap: a fiúnak anyát, az asszonynak gyermeket hoz a kilátástalannak induló szenteste.

Történetünk az emberről szól, akinek – ha túl akarja élni a feje felett lebegő katasztrófákat – már nem maradt sok ideje a felismerésre, hogy csak másokkal összekapaszkodva, közös erővel lehet képes a kíméletlen események átvészelésére. Ehhez azonban az is kell, hogy egész életét, mentalitását megváltoztatva empátiával és szeretettel forduljon embertársai felé

– mondja Dettre Gábor a filmjéről. A karácsony mélyebb, elemi lényegét megragadó Csendes éj főszerepében két fantasztikus színész látható: Molnár Piroskát többek között az Indul a bakterház, a Csinibaba, a Munkaügyek vagy a Keresztanyu révén szerette meg egy egész ország, míg Vilmányi Benett nevét az Egynyári kalandban, a Terápiában vagy a jelenleg is a mozikban futó Larryben nyújtott alakítása kapcsán jegyezték meg a filmbarátok. 

A jövő karácsonyra várható, közösségi finanszírozásra épülő film a CURTIZ és a Magasságok és mélységek mögött is álló JUNO11 Pictures gyártásában készül, producerei Sümeghy Claudia és Topolánszky Tamás Yvan. A JUNO11 Pictures elkötelezett az utánpótlás-mentorálás mellett, így kap a film révén első nagyjátékfilmes bemutatkozásra lehetőséget Csúcs Angéla látványtervező, valamint Füzesi Tamás operatőr, aki többszörösen díjazott kisfilmjeivel vívta ki a szakmabeliek figyelmét, többek között a Cannes-ban bemutatott Hajszálrepedéssel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A mecénások 5 és 750 ezer forint között mozgó támogatásokat adhatnak az alkotóknak, akik ezért cserébe – a csomag nagyságától függően – izgalmas, exkluzív filmes ajándékokkal, díszbemutató jegyekkel, kulisszák mögötti látogatással és akár executive produceri kredittel díjazzák az új stábtagokat.

( x )

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 4. játékhéten

Kihúzták a Hatoslottó 2023/4. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így az 5. héten 360 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatos...

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 1. szerda
Ignác
5. hét
Február 1.
A civilek napja
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?