Miközben a vendéglátásban elmarad az év végi fellendülés, a prémium élelmiszerek és ajándékmegoldások iránt soha nem látott kereslet alakult ki.
Pesten és vidéken is két Michelin-csillagot kapott egy-egy étterem: Rácz Jenő is bezsebelte a magáét
A Michelin most először nem csak a budapesti éttermeket mérte fel, hanem az egész országban kutatta a csúcsgasztronómia képviselőit.
Nőtt a két Michelin-csillaggal elismert éttermek száma Magyarországon: Pesti István által vezetett tatai Platán Gourmet, valamint Szulló Szabina és Széll Tamás budapesti Standja kapta meg az elismerést. Ezen kívül egy csillagot kapott a 42 étterem, a Babel, a Borkonyha, a Costes, az Essencia, a Rumour és a Salt.
Egy évvel ezelőtt hét étterem kapott csillagot a Michleintől, viszont a Costes Downtown ezt az elismerést elveszítette, miközben Rácz Jenő étterme a Rumour most kapta meg először az elismerést.
Ezen kívül elismerést kapott Marjai Flóra és Kvasznicz Ferenc, a Pajta étterem tulajdonosai, akiknél a vendéglátás minőségét díjazták, míg a legjobb sommelier díját Langó Tamás, a Clarisse munkatársa kapta. Mizsei János, a Mák séfje a fiatal séfeknek járó Young chef awardot kapta.
Címlapkép: Balogh Zoltán, MTI/MTVA
Rendkívüli! Jön a Szilveszteri Szuperlottó: 7 milliárd forint lesz a főnyeremény, ilyen még nem volt
A Szerencsejáték Zrt. az Ötöslottóra építve különleges nyereményjátékot hirdet meg 2025 végére.
-
Változó karácsonyi kosár: spórolnak a magyarok, de a menüre nem sajnálják
Egy kutatás szerint továbbra is kiemelt fontosságú az ünnep, de sokan szűkebb kerettel gazdálkodnak, visszafogják az ajándékköltést, és a megfizethető meglepetések felé fordulnak.
-
Évente tízmilliárdokat lopnak el a csalók hazai bankszámlákról – Kiderült, ki a legkönnyebb célpont
Becslések szerint 2,6 millió magyar változtatott online vásárlási szokásain, miután átverték vagy csalás célpontja lett, 40%-uk emiatt kevesebbet vásárol a neten.
-
Állatorvosi rendelőből skálázható kkv – így épült fel a Petlegio tőkevonzó modellje
Nándorfi Zoltánt, a Petlegio vezetőjét és Bánfi Zoltánt, az MKIK Tőkealap-kezelő vezérigazgatóját kérdeztük.
-
Zsalutrend: számít a felhasznát anyagokba épített energia (x)
Fókuszban a karbonsemlegességhez hozzájáruló, csekély ökológiai lábnyommal rendelkező és igazolt adatokkal kínált építőanyagok. Ezek között rendhagyó egy 25 éves zsaluinnováció a Mevától.
-
Önálló digitális transzformációs terület a Rossmann-nál (x)
Dedikált csapattal indult el a digitális transzformáció a Rossmann Magyarországnál, az új, önálló területet Fürjes Ádám, a vállalat eddigi webshopvezetője irányítja.
-
A vásárlói élmény és az értékteremtés kéz a kézben jár az Ecofamily üzleteiben (x)
Az elmúlt években látványosan átalakultak a fogyasztói igények: a vásárlók ma már nem csupán termékeket keresnek, hanem olyan márkákat és üzleteket, amelyekkel azonosulni tudnak és amelyek valódi értéket képviselnek.








