2021. január 21. csütörtök Ágnes

Megszavazták: kivégzik a lakástakarékokat


Kedden megszavazta a parlament: vége a lakástakarékok állami támogatásának. A törvényjavaslatot tegnap adták be, ma pedig már különleges eljárásban az Országgyűlés 125 igen, 49 nem szavazat mellett, tartózkodás nélkül el is fogadta a javaslatot.

125 igen, 49 nem szavazat mellett, tartózkodás nélkül az Országgyűlés kedden már el is fogadta a lakástakarék-pénztárak állami támogatásának megvonásáról szóló javaslatot, amelyet a fideszes Bánki Erik október 15-én, hétfőn nyújtott be, és amelyet kivételes eljárásban tárgyaltak.

Amint a köztársasági elnök aláírja a törvényt, - ez pedig akár már ma megtörténhet - az a következő napon hatályba is lép . Ezek után pedig, vagyis az állami támogatás nélkül a jelenlegi feltételek mellett a lakástakarék nem hatékony termék lakáscélokra.

A Bank360 szakportál információi szerint folyamatosan érkeznek az újabb és újabb ügyfelek a pénztárakhoz, hogy még az utolsó pillanatban biztosítsák maguknak az akár 720 000 forintnyi állami támogatást egy 10 éves futamidejű konstrukcióval, mindössze havi maximum 20 000 forint megtakarításával.

A Bank360 szerint is gyorsan kell cselekednie most annak, aki szeretné magának a 30 százalékos állami támogatást, és még a mai napon alá kell írnia az ajánlattevő nyilatkozatot, amelyen dátum és aláírás is szerepel.  A lakástakarék-szerződéskötés ugyanis lényegében két részből, az ajánlattételből és az ajánlat elfogadásából áll, amelyek két külön időpontban történnek. A jelenlegi módosítási javaslat nem tér ki arra, hogy melyik dátumot veszik majd figyelembe. Ha tehát az ajánlattétel megtörténik a törvény hatályba lépéséig, van esély az állami támogatásra.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked