14 °C Budapest
Serious senior man checking his bills at home

Komoly változás jön az MVM-nél: ez rengeteg magyar ügyfelet érint

2024. május 2. 17:04

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be. Ezzel 2024. július 1-jétől az MVM Next az országban egyedülálló módon, egységes márka alatt szavatolja mind a földgáz-, mind a villamos energia egyetemes szolgáltatást, amellyel az ügyintézési lehetőségek minden ügyfél számára immáron egy helyről lesznek elérhetők. A szolgáltatóváltozásról minden ügyfél részletes tájékoztató levelet kap.

Az egyetemes szolgáltatóváltozás a Dunántúlon élők mellett az Opus TITÁSZ szolgáltatási területén élő tiszántúli ügyfeleket érinti. Ezzel egységesen az MVM Next válik az ország teljes területének egyetemes áramszolgáltatójává. A villamos energia ára nem változik, az áramellátás zavartalanul biztosított. A szolgáltatóváltozás jelentős informatikai átállással jár, emiatt az áramügyintézés 2024. június 28-ától előreláthatólag két hétig nem lesz elérhető, az előrefizetős mérőkhöz feltöltőkód vásárlására nem lesz lehetőség. A változás kizárólag az egyetemes szolgáltatásra vonatkozik. Az áramhálózat üzemeltetését a Dunántúlon változatlanul az E.ON, a Tiszántúl három megyéjében az Opus TITÁSZ biztosítja.

A változás kapcsán a korábban megkötött egyetemes szolgáltatói szerződés nem változik, rendkívüli elszámolás nem történik, nem készül végszámla. A szolgáltatóváltozással az elszámolás módja nem változik meg, a diktáláson alapuló elszámolást választó ügyfeleknek a jövőben is diktálniuk szükséges, míg az átalányelszámolást választó felhasználóknak az MVM Next a jövőben is egyenletes részszámlákat küld majd.

Az átalányelszámolást választó ügyfelek a szolgáltatóváltozáshoz kapcsolódó átállási folyamatok egyszerűsítése érdekében májusban még az E.ON-tól kivételesen két részszámlát is kaphatnak, eltérő fizetési határidővel. A szolgáltatóváltozást követően az MVM Next első számlája az átállások miatt várhatóan a megszokott időpontnál később érkezik, és a számlák fizetési határideje megváltozik.

A számláikat csoportos beszedési megbízással rendező ügyfeleknek nincs teendőjük, bankjuknak adott megbízásuk érvényben marad.

Az MVM Next más bankszámlaszámokat használ, mint az E.ON, ezért az átutalással fizető ügyfeleknek az új villanyszámlákon feltüntetett bankszámlaszámokat kell használniuk. Az online bankkártyás fizetés a jövőben a CIB Bank biztonságos felületén lesz elérhető.

A szolgáltatóváltozást követően az ügyeiket elektronikusan intéző ügyfeleknek az MVM online ügyfélszolgálata és mobilapplikációja áll rendelkezésre, ezzel a földgázszolgáltatást is igénybe vevő ügyfelek egy helyen intézhetik egyetemes szolgáltatáshoz kapcsolódó energiaügyeiket. Az e-számlát választó ügyfelek a jövőben is elektronikus úton kapják számláikat.

A szolgáltatóváltozást követően az érintett ügyfelek részére a személyes ügyintézés lehetősége jelentősen kibővül, hiszen az MVM országszerte több mint 200 helyen elérhető személyes ügyfélszolgálati pontjain egy helyen lehet elintézni az egyetemes áram- és akár a földgázszolgáltatáshoz kapcsolódó ügyeket. Az ügyintézési helyszínek azonban részben változni fognak, a korábbi E.ON ügyfélszolgálati irodák helyett új helyszíneken biztosít személyes ügyintézést az MVM Next.

Felhívják arra az előrefizetős mérővel rendelkező ügyfelek figyelmét, hogy gondoskodjanak időben mérőjük előzetes feltöltéséről, mert 2024. június 28. 16:00 órát követően a szolgáltatóváltozáshoz kapcsolódó informatikai fejlesztések miatt feltöltőkód vásárlására előreláthatólag két hétig nem lesz lehetőség.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

2024. június 30-áig áramügyintézés kapcsán, az eddig megszokott módon, az E.ON-t kell keresniük az érintett ügyfeleknek, a társaság elérhetőségei változatlanok. A szolgáltatóváltozással teljesen elválik az egyetemes szolgáltatáshoz kapcsolódó, illetve a műszaki ügyekkel, hálózattal kapcsolatos ügyintézés. Ez utóbbival kapcsolatban, például ha teljesítménybővítést kérünk, új bekapcsolási igényünk van, vagy a mérőóránkkal kapcsolatban merül fel intéznivaló, 2024. július 1-jét követően mindenképp a területileg illetékes áramhálózati elosztói engedélyeshez kell fordulni. A mérőórák éves személyes leolvasását továbbra is az E.ON leolvasói végzik majd a Dunántúlon.

Azt is írják: egy ekkora léptékű változásnál a kisebb, átmeneti kellemetlenségek előfordulása nem zárható ki teljesen, ezért ügyfeleik türelmét kérik, egyúttal javasolják azt is, hogy halaszthatatlan ügyeiket még a szolgáltatóváltozást megelőzően indítsák el, mert az informatikai átállás időszakában erre nem lesz lehetőség.

Az MVM Csoport 2022. április 14-én vásárolta meg az E.ON Áramszolgáltató Kft.-t, azonban a tranzakciót követően a társaság változatlan néven és megjelenéssel végezte tevékenységét. Az elmúlt időszakban az E.ON és az MVM közösen azon dolgozott, hogy elvégezze azokat a háttérmunkálatokat, informatikai fejlesztéseket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy az ügyfelek kiszolgálása a lehető legmagasabb színvonalon történhessen meg a jövőben is.

Az elmúlt évtized építkezésének eredményeként az állami tulajdonú MVM Csoport jelentős regionális jelenléttel bíró, modern nagyvállalattá fejlődött, amely mintegy 8 millió ügyfél földgáz- és villamosenergia-ellátásáért felel, ezért stratégiai céljává vált, hogy hazai egyetemes energiaszolgáltatási tevékenységét a jövőben egy társaságban, egy márka alatt végezze.

Az E.ON Áramszolgáltató Kft. értékesítését követően az E.ON Hungária Csoport áram- és gázhálózatainak üzemeltetésére és fejlesztésére fókuszál. Továbbra is a cégcsoport üzemelteti a Dunántúl és a központi régió jelentős részének áram-, valamint a Dunántúl hat vármegyéjének gázhálózatát, több millió ügyfele számára garantálva a biztonságos energiaellátást. Kiemelt figyelmet szentel a megújuló energia hasznosításának és komplex energetikai megoldásokat kínál lakossági és vállalati ügyfeleinek. Energiakereskedelmi vállalata több tízezer kis-, közepes és nagyvállalatot lát el árammal és földgázzal a versenypiacon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem