17 °C Budapest
Mature man wearing red raincoat walking on city street in rain with a red umbrella

A hétvégével vége a jó időnek is: hétfőtől elmossa az eső a magyarok nyári hangulatát

MTI
2023. április 23. 17:00

Többfelé várható eső, zápor, zivatar a jövő hét első napjaiban, visszaesik a hőmérséklet, szerda és csütörtök hajnalban néhol fagy is lehet. A hét közepétől újra melegszik a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi előrejelzéséből.

Hétfőn erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés mellett általában erősen felhős vagy borult idő valószínű, rövid napos időszakokkal. Többfelé és több hullámban lehet eső, zápor, zivatar. Egyes helyeken élénk, erős széllökések várhatók, a zivatarokat átmeneti szélerősödés kísérheti. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 14 és 22 fok között valószínű, a tartósabban csapadékos északkeleti tájakon lehet a hűvösebb.

Kedden a felhő- és csapadékzóna lassan halad kelet, északkelet felé, a legtovább a Nyírségben és Borsodban eshet tartósan az eső. A csapadékzóna mögött szakadozik a felhőzet, ugyanakkor gomolyfelhők képződnek, amelyekből elszórtan zápor, zivatar kialakulhat. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban 5-12, délután 10-18 fok valószínű, a legtovább csapadékos északkeleti vidékeken lesz a hűvösebb.

Szerdán az ország nagyobb részén a gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre lehet számítani. Elsősorban a Dunától keletre záporok várhatók, néhol zivatar is kialakulhat. Az északnyugati, északi szél nagy területen megerősödik. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 8, a csúcsérték 11 és 16 fok között alakul.
    Csütörtökön a napsütést nyugat felől besodródó felhőtömbök és gomolyfelhők is zavarják, ám érdemi csapadék nem várható. Az északias szél helyenként megélénkül. Hajnalra többnyire 0 és plusz 8 fok közé hűl le a levegő, ugyanakkor a hidegre hajlamos helyeken fagyhat is. A délutáni órákban 12-17 fok várható.

Pénteken nyugat felől egyre vastagabb felhőtömbök érkeznek, a legtöbb napsütés a Tiszántúlon várható. Az északnyugati, nyugati tájakon nő a csapadék - eső, zápor - előfordulási esélye. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül. Hajnalban általában 1-9 fok valószínű, de néhol fagypont alatti értékek is előfordulhatnak. Délutánra 15 és 20 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szombaton a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű, szórványosan zápor, zivatar is várható. Az északnyugatira forduló szél helyenként megélénkülhet. A hajnali 3-11 fokról délutánra 15-22 fokig melegszik fel a levegő.

Vasárnap a napsütés melletti gomolyfelhő-képződésből elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Időnként élénk lökések kísérhetik az északnyugati, északi szelet. A minimum-hőmérséklet 3 és 11, a csúcshőmérséklet 15 és 22 fok között valószínű.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem