2 °C Budapest
Lovely balcony in a beautiful building

Hiába küzd évek óta Megyeri Csilla és párja: esélytelen, hogy saját otthonuk legyen

2023. január 30. 15:45

Eddig valahogy nem jött össze, hogy saját házat vegyenek, mindig közbeszólt az élet. Arról nem is beszélve, hogy elképesztő vágtában a magyar ingatlanárak. Hitelt pedig nem akarnak felvenni, félnek az eladósodástól.

Hiába gyűjt évek óta saját lakásra Megyeri Csilla és párja, Zsolti, egyelőre maradnak albérletben, ugyanis nincs elég pénzük. Azokért az ingatlanokért, amiket eddig néztek, ma már szinte a dupláját kérik, mint korábban. Így nem tehetnek márt, mint hogy tovább gyűjtenek - számol be a Story magazin. 

Eddig valahogy nem jött össze, hogy saját házat vegyünk, mindig közbeszólt az élet, gondolok itt a covid szülte anyagi bizonytalanságra, a háborús helyzetre vagy az inflációra. Azok a házak, amik tetszettek, és eddig ötvenmillió forint körül voltak, ma már nyolcvanba vagy kilencvenbe kerülnek. És bevallom őszintén, valahol megrémiszt annak a gondolata, hogy ekkora bizonytalanságban hitelt vegyünk fel, és ha fel is vennénk, életünk végéig fizetni kellene, ez sem épp megnyugtató

 - mondta el a lapnak. 

Szélsebesen vágtatnak a magyar lakásárak, de van jó hír is

Ahogy arról a Pénzcentrumon korábban beszámoltunk, elképesztő vágtában a magyar ingatlanárak: 2015-höz képest 156 százalékkal emelkedtek, amellyel első helyen állunk az Unióban. A drágulás jócskán elszakadt a régiótól, egyedül a csehek közelítenek meg minket, de előttük is jócskán vezetünk. Ezzel szemben az unóban és az euróövezetben is "csak" 50 százalék körüli az áremelkedés a vizsgált időszakban. A 2023-as év a szakértők szerint hozhat valamekkora árcsökkenést Magyarországon, ennek jelei már látszódnak, legalábbis jó ideje nem vettek fel olyan kevés lakáshitelt a magyarok, mint 2022 novemberében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm