15 °C Budapest
Lovely balcony in a beautiful building

Hiába küzd évek óta Megyeri Csilla és párja: esélytelen, hogy saját otthonuk legyen

2023. január 30. 15:45

Eddig valahogy nem jött össze, hogy saját házat vegyenek, mindig közbeszólt az élet. Arról nem is beszélve, hogy elképesztő vágtában a magyar ingatlanárak. Hitelt pedig nem akarnak felvenni, félnek az eladósodástól.

Hiába gyűjt évek óta saját lakásra Megyeri Csilla és párja, Zsolti, egyelőre maradnak albérletben, ugyanis nincs elég pénzük. Azokért az ingatlanokért, amiket eddig néztek, ma már szinte a dupláját kérik, mint korábban. Így nem tehetnek márt, mint hogy tovább gyűjtenek - számol be a Story magazin. 

Eddig valahogy nem jött össze, hogy saját házat vegyünk, mindig közbeszólt az élet, gondolok itt a covid szülte anyagi bizonytalanságra, a háborús helyzetre vagy az inflációra. Azok a házak, amik tetszettek, és eddig ötvenmillió forint körül voltak, ma már nyolcvanba vagy kilencvenbe kerülnek. És bevallom őszintén, valahol megrémiszt annak a gondolata, hogy ekkora bizonytalanságban hitelt vegyünk fel, és ha fel is vennénk, életünk végéig fizetni kellene, ez sem épp megnyugtató

 - mondta el a lapnak. 

Szélsebesen vágtatnak a magyar lakásárak, de van jó hír is

Ahogy arról a Pénzcentrumon korábban beszámoltunk, elképesztő vágtában a magyar ingatlanárak: 2015-höz képest 156 százalékkal emelkedtek, amellyel első helyen állunk az Unióban. A drágulás jócskán elszakadt a régiótól, egyedül a csehek közelítenek meg minket, de előttük is jócskán vezetünk. Ezzel szemben az unóban és az euróövezetben is "csak" 50 százalék körüli az áremelkedés a vizsgált időszakban. A 2023-as év a szakértők szerint hozhat valamekkora árcsökkenést Magyarországon, ennek jelei már látszódnak, legalábbis jó ideje nem vettek fel olyan kevés lakáshitelt a magyarok, mint 2022 novemberében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?