-6 °C Budapest
Elképesztő összegért árulják a lipótmezei szellemkastélyt: egy köpésre van a hírhedt elmegyógyintézettől

Elképesztő összegért árulják a lipótmezei szellemkastélyt: egy köpésre van a hírhedt elmegyógyintézettől

2023. január 22. 10:58

Felbukkant az ingatlanhirdetési oldalakon az OPNI egykori nővérszállója, nincs messze tőle az egykoron hírhedt "tébolyda" főépülete, a hatalmas kísértetkórház. A Sándor-villaként is ismert 110 éves, műemlékvédelmi épületért 1,8 milliárd forintot kér a tulajdonosa.

Hírhedt kastélyt kínálnak eladásra a Lipótmezőn - szúrta ki a Blikk. A II. kerületi Völgy utcában meghirdetett ingatlan nem más, mint az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) volt nővérszállója, nincs messze tőle az egykoron hírhedt "tébolyda" főépülete, a hatalmas kísértetkórház. A Sándor-villaként is ismert 110 éves, műemlékvédelmi épületért 1,8 milliárd forintot kér a tulajdonosa.

Egy hatalmas, 4310 négyzetméteres telken terül a négyszintes villa, a 780 négyzetméteres ház 30 szobának ad otthont. Tartozik hozzá egy 100 négyzetméteres kisebb épület, egy kocsibeálló, amin legalább 50 autó fér el... igazán impozáns tulajdonságok, lenyűgöző a környezet is. Volt vadászkastély, építészkamarai székház is, mielőtt az OPNI-é lett. A Lipót felszámolása után, 2007-ben került ügyfelem tulajdonába, jónéhány felújítást végeztek rajta kívül-belül. Statikai megerősítés, burkolatcsere történt, teljesen új fűtési és hűtési rendszert kapott az épület

– sorolta a lap megkeresésére az ingatlan értékesítésével megbízott cég. A hírhedt épületet nem először próbálják meg eladni, 2015-ben 225 millióért, egy évre rá 650 millióért bukkant fel a hirdetési oldalakon.

Címlapkép forrása: Ingatlan.com

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?