Upper part of the facade of the post office with a sign POSTA (eng. post office) in Balatonfoldvar, Hungary. Cloudy autumn sky at the background. High perspective view.

Sokba fáj újranyitni a bezárt postákat: miért fizettek ki súlyos milliókat az önkormányzatok?

2023. január 21. 16:29

Gamás önkormányzatának például 5 890 260 forinttal kellett beszállnia a helyi posta üzemeltetésébe, Szolnok 42 milliót fizet egy évre, hogy újra üzemeljen az egyik bezárt egység.

Sokba került az önkormányzatoknak, hogy újra kinyittassák a korábban bezárt postahivatalokat - írja a 24.hu. A Magyar Posta ősszel jelentette be, hogy 210 település 366 postahivatalát zárja be ideiglenesen, aztán januárban közölték, hogy 32 településen újra kinyitnak 45 korábban bezárt postahelyet. Igern ám, de ehhez a településeknek meg kellett állapodniuk a postával, mennyit fizetnek azért, hogy a postahelyek újra kinyissanak.

Gamás önkormányzatának például 5 890 260 forinttal kellett beszállnia a helyi posta üzemeltetésébe. Szolnokon, az 5-ös számú postát nyitották újra (amúgy hatot zárt be a cég, ehhez az önkormányzatnak egy éves szolgáltatásért 42 millió forintot kellett fizetnie - azt nem tudni, hogy a posta mi alapján kérte az összeget.

A portál több települést is megkeresett, ahol újranyitották a postafiókokat, de vagy nem kaptak választ, vagy arra hivatkozva kértek türelmet, hogy folyamatban vannak még a tárgyalások.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?