Orbán Viktor: 3,5 millió beoltottnál nyitnak a teraszok, hétfőn csak az óvoda, alsó tagozat nyit

Orbán Viktor: 3,5 millió beoltottnál nyitnak a teraszok, hétfőn csak az óvoda, alsó tagozat nyit

2021. április 14. 16:05

A miniszterelnök szerda délután a Facebook oldalára feltöltött videóban bejelentette, nyitnak a teraszok feltehetően a jövő hét közepén, az általános iskolások közül csak az alsósoknak kezdődik az oktatás április 19-én.

Magyarországon a beoltottak száma elérte a 3 milliót, Orbán Viktor köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a folyamatban.

Jól haladunk az oltással, a kormány a nyitás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltottnál határozta meg: ha ezt elérjük feltehetően jövő héten szerdán vagy csütörtökön, 

akkor kinyithatnak a teraszok.

A vendéglátósokat terhelő teraszdijakat eltörlik.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hétfőn csak az óvodák és az alsós tagozatosok számára nyitnak az iskolák. A felső tagozatban marad az otthoni, digitális oktatás május 10-ig.

(Címlapkép: Facebook)

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?