A csipetke tészta készítése: csipetke recept, tökéletes csipetke készítés

2021. január 14. 20:01

Házi csipetke recept: mikor jó a csipetke tészta? Így történik a csipetke készítése, ezek a csipetke készítés lépései. Aggodalomra semmi ok: a csipetke recept igazán egyszerű!

Nincs is jobb levesbetét, mint a házi csipetke, ami szinte bármilyen leveshez illik, beleértve a különböző húsleveseket, raguleveseket, sőt, akár még halászlébe is belefőzhetjük. Cikkünkben eláruljuk, hogyan készül a tökéletes csipetke tészta, milyen arányokban keverjük össze a csipetke tészta hozzávalóit és hogyan, mikor főzzük bele a levesbe!

A csipetke készítése házilag

A csipetke készítése levesbe nagyon egyszerű, főleg ha rendelkezésünkre áll egy gyors csipetke recept. Alapvetően azt kell tudnunk erről az eszerű tésztáról, hogy állag és ízélmény szempontjából a nokedlire hasonlít, egy könnyű főtt tészta levesbetétről van szó. A csipetke elkeszitese egyszerű: a csipetke levesbe téve fő meg, nekünk csak a tésztáját kell összegyúrnunk. Nézzük, hogyan történik a csipetke keszitese!

Házi csipetke recept

A csipetke hozzávalói

  • 100 g búza finomliszt + 2 ek finomliszt
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

A csipetke készítése

  • 1. Fogjuk a csipetke hozzávalóit, a 100 g lisztet, a tojást és a sót és egy tálban, a nokedlihez hasonlóan keverjük össze.
  • 2. Nyújtsuk ki egy belisztezett deszkán a csipetke tésztáját körülbelül fél cm vastagságúra és a kezünkkel egyszerűen csipkedjük kis darabokra. Ezeket a csipetkéket hintsük meg a két evőkanálnyi liszttel, hogy ne tapadjanak össze.
  • 3. A csipetke főzése a kész levesben történik: egyszerűen szórjuk bele a csipetke tésztákat a forrásban lévő lébe, majd főzzük további 5 percen keresztül.

Mikor jó a csipetke?

A csipetke akkor van kész, amikor a csipetke tészta szemek nagyrészt felúsztak a leves tetejére. Nem kell különösen számon tartanunk a csipetke főzési idejét, elég, ha néhány percig főzzük a levesben - de az sem baj, ha egy kicsit tovább fő a csipetke. Ne feledjük, amennyiben vásárolt csipetkével dolgozunk: a bolti csipetke főzési ideje, ha szárított tésztáról van szó, a csipetke darabok nagyságától függően 10 perc körül mozog.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így szerezheted meg az első 100 vevőd

Egy új vállalkozás indítása vagy egy új termék bevezetése mindig izgalmas, de ugyanakkor kihívásokkal teli időszakot jelent az üzleti életben.

Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 11. vasárnap
Barnabás
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 10. 19:16