A kajsziszezon még el sem indult, de lassan már véget is ért – jön az elmúlt évtizedek leggyengébb termése. Kinyitnak egyáltalán a „Szedd magadok”, vagy...
Ahogyan jön a karácsony, még ha csak azokkal is tudunk ünnepelni, akikkel amúgy is együtt élünk, nagyon sokaknál előkerül az ünnepi menüben a töltött káposzta - ennek kapcsán idézi fel a legjobb recepteket a HelloVidék. A hagyományos magyar ételt ugyanis többfelé egyedi, egymástól eltérő módokon készítik el.
A töltött káposzta jellemző magyar étel, a hagyományos receptek azonban tájegységenként változnak. Így a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei verzió például jellegzetes az apró töltelékméretéről. Paradicsomot, paprikát darálnak a töltelékbe, és előfordul, hogy sem a hagymát, sem a fokhagymát nem dinsztelik meg előtte. A Nyírségben pedig a káposzta édes káposztából készül, és paradicsomlevet öntenek a káposzta levéhez.
De a határon túli magyaroknak is megvannak a tájegységenkénti receptjei. Krasznán (Románia, Szilágy megye) szintén édes káposztafejből készül. Vizet forralnak sóval, kevés cukorral, a húst pedig kézzel darabolják, a rizst hagymán pirítják. Székelyföldön (Erdély) pedig a gombócok nagyobbak, és a füstölthús nem a töltelékbe, hanem a gombócok köré megy. Friss vagy korábban lefagyasztott kaprot tesznek a töltelékbe, és nem paprikázzák meg.
A különleges receptek, egy borajánló és tíz elkészítési tipp a portál cikkében IDE kattintva érhető el.
"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.


