6 °C Budapest

Megszólalt a világhírű magyar tudós: Nem lesz olyan, hogy hétfőtől minden visszaáll a régibe

2020. április 19. 19:04

Ezek voltak a 16. hét legérdekesebb és legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A cikkek elolvasásához kattints a címekre, vagy a képes ajánlókra.

Megszólalt a világhírű magyar tudós: Nem lesz olyan, hogy hétfőtől minden visszaáll

A fertőzésben elhunytak aránya elhanyagolható lesz azokéhoz képest, akik a gazdasági és társadalmi hatások miatt nem fogják túlélni ezt a krízis - jelentette ki Barabási Albert László. A tudós szerint az ideális az lenne, ha mindig 7-8 százalék körül lenne a fertőzöttek száma.

Ez fájni fog a lakáshiteleseknek: ennyivel emelkedik a törlesztő, a moratórium sem segít

Évek óta nem látott szintre szöktek a bankközi kamatlábak az MNB elmúlt hetekben tett monetáris szigorításainak a hatására. Az emelkedő kamatlábak elsősorban a változó kamatozású - a 3, 6 és 12 havi BUBOR alapú - lakáshiteleknél növelheti meg a törlesztőrészletet, és azok sem ússzák meg - csak elodázzák, - akik élnek a koronavírus-járvány miatt bevezett hiteltörlesztési moratóriummal. Mutatjuk, mit is jelent forintosítva a változás.

Megszólalt a magyar professzor: akár jól is kijöhetünk a járványból

A koronavírus megjelenésével az emberiség válaszút elé érkezett. A járvány ugyan ideiglenes, hatásai mégis tartósak lesznek. Az pedig csak rajtunk múlik, hogy a negatív vagy a pozitív következményeket erősítjük-e fel - mondta Prof. Dr. László Ervin, a Budapest Klub alapítója és elnöke.

Megjelent a koronavírus egy pest-közeli hipermarketben: több dolgozó karanténban

Elkapta a vírust a maglódi Auchan egyik dolgozója, így több kollégát is karanténba küldtek. Aki érintkezhetett a fertőzöttel, otthoni karanténba küldték - nekik a teljes alapbérüket kifizetik. A pékség most külső beszállító termékeit árulja, kisebb a választék, de semmiből nincs hiány.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Itt a szomorú statisztika: ennyi egészséges év jut a magyar férfiaknak, nőknek

A magyar nőknek itthon átlagosan 17,8 olyan év jut, amikor nem egészségesek, a férfiaknál ez az időszak 12,3 évig tart életük során - derült ki az Eurostat adataiból. De ez nem azért van, mert a férfiak egészségesebbek, hanem mert kevesebb ideig élnek.

Rengeteg melóst keresnek az osztrákok: 520 ezres fizetés, végzettség sem kell

Ausztriába folyamatosan csökken a koronavírussal megfertőződöttek száma, ezért kedden a kormányfő lazított a megszorító intézkedéseken. Kijárási korlátozás továbbra is érvényben van, de lassan fokozatosan újranyitnak a boltok, májustól tervek szerint pedig az éttermek, szállodák is. A bejelentéssel párhuzamosan pedig felpezsdült a munkaerőpiac, egyre több álláshirdetéssel találkozni, melyben keresik az "olcsó" munkaerőt.

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm