27 °C Budapest
Egy kisvárosnyi magyar veszítette el otthonát: ők mihez kezdenek?

Egy kisvárosnyi magyar veszítette el otthonát: ők mihez kezdenek?

2020. március 9. 10:30

Egy településre való ember veszítette el otthonát az elmúlt 4 év leforgása alatt hazánkban. Javarészt volt devizahiteleseknek kellett elhagyni lakásaikat, de önkényes lakásfoglalók ellen is fel kellett lépni.


Az adatokból elmondható, hogy 2016 óta egy kisvárosnyi embert lakoltattak ki otthonából - írta meg a 24.hu. Ezek a számok magukba foglalják az üzlethelyiségek kiürítését is, ám a kilakoltatások jelentős részének hátterében a devizahitelek miatt bajba került adósok fizetésképtelensége áll.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar nyilvántartása alapján "lakóingatlan sikeres árverését követő birtokbaadás miatt" 8100 ingatlan kiürítés történt négy év alatt. Ide tartoznak a pórul járt devizahiteles családok elárverezett lakásai is. Ugyanakkor önkényes lakásfoglalókkal szemben is viszonylag nagy számban kellett intézkedniük az önálló bírósági végrehajtóknak: 2016 óta összesen 797 jogosulatlan lakáshasználóval szemben léptek fel.

2016 és 2020 között évente több mint 3 ezer volt a kilakoltatások száma:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

  • 2016-ban 3474
  • 2017-ben 3667
  • 2018-ban 3213
  • 2019-ben 3117

Ez abból is látszik, hogy a hitelválság elmélyülése előtt jócskán alacsonyabb volt a kilakoltatások száma: míg 2012-ben mindössze 700 lakóingatlant adtak birtokba árverezést követően, addig 2013-ban 550-et, 2014-ben pedig kilakoltatási moratórium lépett életbe a devizahitelesekre vonatkozó törvény alapján.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?