27 °C Budapest

Címke: árverezett ingatlan (20 cikk)

Pénzcentrum | 2018. augusztus 8. 15:05

Akár otthonaikat is elbukhatják gyerekük miatt a magyar családok

Igen jelentős kiadásokkal is járhat, ha a család azt szeretné, hogy a gyerek ne hagyja abba a tanulmányait a középiskola befejezését követően. Bár a legjobban tanulók számára léteznek ösztöndíjak, összességében megfigyelhető jelenség, hogy számos család számára egyszerűen túl nagy anyagi terhet jelentenek a gyerek felsőoktatási tanulmányai. Sőt, egy friss tanulmány szerint sok család éppen azért vesztette el az otthonát az utóbbi években, mert nem bírt megbirkózni ezekkel a kiadásokkal.

Pénzcentrum | 2011. november 10. 13:05

Változnak a végrehajtás szabályai

Csökkennek a bírósági végrehajtással kapcsolatos költségek és a bíróságok végrehajtásokkal kapcsolatos terhei, bevezetik az elektronikus ügyintézést, az ingatlanok elektronikus árverését, és további törvényi garanciákkal csukná be a kiskapukat a kormány az árveréseken történő visszaélések előtt. A változtatásokról a Kormány szerdai ülésén döntött, a szükséges törvénymódosításokat hamarosan az Országgyűlés elé terjeszti. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a bírósági végrehajtással kapcsolatos és egyéb igazságügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslata módosítja a bírósági végrehajtási eljárási határidőkre, az eljárási folyamatra, a végrehajtási értékesítésekre és végrehajtási költségekre vonatkozó törvényi szabályokat.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 6. 08:33

Filléres ajánlatok a NAV árverésein

Jelenleg mintegy 900 ingó vagyonelemet érintő aktív árverés fut a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál. A statisztikák szerint egyre több az elektronikus árverezés, melyeken a cégektől lefoglalt vagyontárgyakat lehet megvásárolni.

Pénzcentrum | 2011. május 14. 09:02

Vidéken a problémás lakás is problémásabb

Meglepő és kevésbé meglepő eredményekre derült fény az egyes részpiacokon a nem teljesítő adósok arányát vizsgálva. A több mint 90 ezer problémás hitellel terhelt lakóingatlan-piac több mint 60%-a található kisebb vidéki városokban és községekben, ráadásul ezeken a területeken a piaci forgalma is jóval elmarad az egészségestől. Relatív jó helyzetben, Budapesten kívül, egyedül a megyei jogú városok, illetve Tolna és Győr-Moson-Sopron megyék vannak, ahol vagy a problémás hitelek aránya némileg alacsonyabb az átlagnál, vagy legalább valamelyest mozgolódni látszik a térségi lakáspiac.

Pénzcentrum | 2010. február 25. 09:17

Inkább az APEH árverezze el a lakásod

A követeléskezelő cégek lakásárveréseihez képest jó áron kelnek el a lakások az APEH ingatlanárverésein. A tavaly bevezetett elektronikus árveréseken a korábbi évekhez képest jelentősen megnövekedtek a becsértékhez viszonyított leütési árak.

Pénzcentrum | 2009. január 16. 11:00

Nincs ingyen ebéd: ha valakit megmentesz, egy másik elbukik!

A Gordon Brown által tavaly decemberben meghirdetett, jelzáloghiteleseket támogató program a brit hitelezőket tömörítő szövetség (Council of Mortgage Lenders) szerint meglehetősen átgondolatlan, ugyanis minden egyes elhalasztott végrehajtás 80 új hitel kihelyezését veszélyezteti.

Pénzcentrum | 2008. december 18. 16:00

Már fél áron sem kell a ház! Vége a "katasztrófaturizmusnak"?

Nyár elején még attól zengett a sajtó, hogy az Egyesült Államok, de Nagy-Britannia megtépázott ingatlanpiacát is ellepték a jelzáloghitelezők által elárverezésre bocsátott ingatlanok, és az ezekre utazó spekuláns vásárlók is. Mára a helyzet megváltozott.

Pénzcentrum | 2008. augusztus 19. 09:34

Egymillió adózó közel 1500 milliárd forinttal tartozik az APEH-nak

Az adóhatóság 1,1 millió adóstól összesen 1444 milliárd forintot követel - olvasható a Magyar Nemzet keddi számában. A július végi adatok szerint az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal a kintlevőségek beszedése miatt közel negyedmillió adózó ellen folytat eljárást. Az első hat hónap tapasztalata alapján sikeresnek mondható a lefoglalt ingóságok internetes árverése.

Pénzcentrum | 2008. március 26. 16:00

Új üzlet a válság romjain

Egyre növekvő tendencia, hogy a válság kirobbanása előtt jelzáloghitelezéssel foglalkozók visszatérnek a hitel- vagy ingatlanpiacra, igaz az ezt megelőzőhöz képest más tevékenységgel - írja a BusinessWeek.

Pénzcentrum | 2008. január 16. 13:00

Hitelkártya mindenkinek - ráfizet, aki nem figyel

Az amerikai jelzáloghitel-piacon kialakult válság milliók feje fölül vitte el és viszi el jelenleg is házukat. Az elárverezett ingatlan mellett további veszteséget jelent, hogy a végrehajtási eljárás alá vont ingatlan tulajdonosának romlik az adósminősítése. Az albérletbe kényszerülő adósok, ahogy az amerikaiak jelentős hányada, hitelkártyás adósságból fedezik napi szükségleteiket, ez azonban a romló adósminősítés mellett egyre nehezebbé válik.

Pénzcentrum | 2007. november 23. 16:00

Szívbe zárt milliárdok

Az alternatív befektetési formában gondolkodók számtalan különleges vagyonelem közül választhatnak. Egy reális alternatívát jelent számukra a műkincsek piaca. A műkincsekbe fektetők "törzshelyének" számíthatnak az egyes aukciós házak, legyenek azok itthon, avagy külföldön. Közülük az egyik, a Sotheby's örvendhetett, ugyanis nem mindennapi rekordot sikerült felállítani múlt heti aukcióján.

Pénzcentrum | 2007. október 12. 13:00

Hawaii-n fogynak a nyaralók: a bank viszi az összeset?

Úgy tűnik a Hawaii-szigetek egyre kevésbé vonzó a vásárlók számára. A problémát nem a meleg vagy a homokos tengerpart iránti ellenszenv jelenti, hanem az, hogy csak szeptemberben már 135 ingatlant árvereztek el a bankok...

Pénzcentrum | 2007. augusztus 28. 16:00

Duplacsavar: a bank mellett az adóhatóság is követeli a pénzét...

Számos esetben adtunk hírt az amerikai lakáspiac éppen aktuális helyzetéről. Sok hitelfelvevő nem tudja fizetni a jelzáloghitel részleteit, így könnyen elveszítheti a házát. De nem biztos, hogy ez az egyetlen probléma, amivel szembe kell nézniük...

Pénzcentrum | 2007. március 26. 05:30

Váratlan fordulat az ingatlanpiacon: használt lakást kell venni?

Váratlanul érte a szakértőket a használt lakások forgalmának elmúlt havi felpörgése az Egyesült Államokban, az értékesítések növekedésének mértéke ugyanis három éve nem látott szintet ütött meg, megerősítve azon vélekedéseket, melyek szerint a tengerentúli ingatlanpiac túljutott már a mélyponton.