25 °C Budapest
Ilyen egyszerűen szagmentesítheted a konyhai szemetest

Ilyen egyszerűen szagmentesítheted a konyhai szemetest

2017. július 19. 14:39

Nyáron sokkal hamarabb bebüdösödik a kuka, a kellemetlen szagok mellett még a legyek is ellephetik a konyhát, ha pedig nem figyelünk, akkor az utódok is kikelhetnek a szemetesben. Összegyűjtöttünk néhány trükköt, amivel elkerülheted, hogy légykeltető legyen a konyhádból.

A nyár közepén a nagy meleg miatt nemcsak a tárolt élelmiszerek romlanak meg hamarabb. A kukába dobott maradékok, ételek csomagolása vagy a húsnyesedékek is nagyon büdösek tudnak lenni, arról nem is beszélve, hogy a legyek is ellephetik emiatt a konyhát. Egyébként a ház előtt álló szemetesről se feledkezzünk meg, ezek is terjeszthetik a betegségeket.

Azon kívül, hogy naponta levisszük a szemetet, máshogy is védekezhetünk a kellemetlen szagok ellen, alapvetően két módszerrel érdemes próbálkoznunk:

  • Szódabikabónával vagy
  • Macskaalommal.

Ezeknek az az előnye, hogy nem kerülnek sokba, és sok háztartásban már eleve megtalálhatóak. Mindkét esetben a kuka aljára kell szórni az anyagokból, amik magukba szívják a kellemetlen szagokat.

Hogyan védekezhetünk még?

Persze érdemes más trükköket is bevetni. A szagokat nem semlegesítik az alábbiak, azonban segíthetnek abban, hogy kevésbé bűzölögjön a lakásunk:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

  • A kukát tartsuk naptól mentes, hűvös helyen.
  • Rendszeresen mossuk át a kukát, ha lehetséges, akkor használjunk nagynyomású mosót.
  • Miután átmostunk a kukánkat, fújjuk le antibakteriális sprével.

A szerves hulladékot (gyümölcshéj, zöldségvég, húscafat stb.) tegyük egy külön zacskóba és minél előbb szabaduljunk meg tőle, ha lehetséges, akkor azonnal.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35