Ez a három ok, amiért azonnal költözni akarunk

Ez a három ok, amiért azonnal költözni akarunk

2016. október 22. 12:03

A jelenlegi ingatlannal való elégedetlenség a harmadik legjelentősebb költözési indok - derül ki az OTP Ingatlanpont és az NRC Marketingkutató felméréséből. A kutatás szerint a magas rezsi, a zsúfoltság és a rossz szomszédság bosszantja leginkább az elégedetlenkedőket.

Minden nyolcadik költözés mögött a lakással való elégedetlenség áll. Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője szerint érdemes azonban helyén kezelni a számokat: 

Mindössze a megkérdezettek 13 százaléka elégedetlen a lakáskörülményeivel. Az elégedetlenség nem függ szorosan össze a lakásváltoztatási tervekkel. A háztartások ötöde tervezi, hogy belátható időn belül másik ingatlanba költözik, de többségük családi okok, vagy éppen a munkahelyváltozás miatt gondol erre."

Az elégedetlenkedők negyedének a lakásuk állapota okoz bosszúságot. Tizedük a magas rezsit, újabb egytizedük a zsúfoltságot okolja a rossz körülményekért. Szintén egy dekád, aki a többi lakó, a szomszédság miatt adná költözésre a fejét. Mindezek fényében nem meglepő, hogy amikor ingatlanközvetítőhöz fordulnak, számukra az az alapvető elvárás, hogy az ingatlanos alapos hely- és környékismerettel rendelkezzen, valamint részletesen világosítsa fel őket a jövőbeni lakás állapotáról, a lakóközösségről - ismerteti a kutatás részleteit Valkó Dávid.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?