31 °C Budapest
Ez lenullázhatja a családi büdzsét: féléves kuka díjat kell egyszerre kicsengetni

Ez lenullázhatja a családi büdzsét: féléves kuka díjat kell egyszerre kicsengetni

2016. augusztus 26. 10:30

Még mindig nem tud számlázni az az állami kukás cég, amely hamarosan egyedüliként végezheti ezt a tevékenységet az egész országban. Budapesten még minden működik, de csak azért, mert itt még nem kellett csatlakozni az egységes rendszerhez. Az iskolakezdési költségekkel egyidőben jöhet több tízezer forintnyi csekk - írta tegnap a Magyar Nemzet.


Képtelen megoldani a kormány által rábízott feladatot a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. Ezt a céget azért hozták létre, hogy átvegye a szemétszállítási feladatokat országszerte. Mivel saját számlázási rendszere nincsen, ezért azt az önkormányzatokon keresztül próbálja ezt megoldani - az ehhez szükséges szerződések azonban nem készültek el.

Ha valahogy mégis utolérik maguikat, akkor az iskolakezdés hónapjaiban a családoknak 20 és 40 ezer forint közötti összeget kell majd két ütemben befizetniük, gyorsan egymás után.

Budapest az egyetlen hely az országban, ahol még nem az állami cég, hanem a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. végzi a szemétszállítást, de októberig az FKF Zrt. vagy csatlakozik a rosszul működő állami rendszerhez, vagy nem végezhet többet szemétszállítási tevékenységet. Tarlós István főpolgármester Orbán Viktor segítségét kérte a fővárosi helyzet rendezését illetően, mivel ha minden megy a tervek szerint, annak a következményei beláthatatlanok lehetnek - írta a Magyar Nemzet.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 26. 16:10