10 °C Budapest

Milliós bukta: saját ház mellett is százezreket fizet albérletért a sztárpár

Pénzcentrum
2014. július 12. 16:00

Üresen áll Détár Enikő és Rékasi Károly 85 millió forintért meghirdetett egykori álomotthona. A sztárpár elvált tagjai inkább százezreket fizetnek budai bérlakásaikért, mint hogy a korábbi házban maradjanak.

Détár Enikő is kiköltözött abból a hatszobás telki házból, melyben Rékasi Károllyal éltek közösen. Az új lakás kiválasztásánál nemcsak a kert volt fontos, hanem az is, hogy közel legyen a színésznő kisfiának iskolájához. Így viszont már nem csak a rezsit kell fizetnie, hanem a telki közelében kivett ház havi bérleti díját is - írja a Blikk.

A színésznő volt férje is Budán bérel egy házat, miután új szerelmének, Pikali Gerdának pesti lakása kicsinek bizonyult. A házbérlés azonban akár 130 ezer forinttal is megnövelheti a havi kiadásokat. Ennyiért lehet kivenni ugyanis legolcsóbban egy budai családi házat hazánk egyik legnagyobb kiadólakás-kereső portálján.

KATTINTS! 17 százalékos bukta a lakáspiacon: ez az országos átlag!

Habár egy ideje már hirdeti az egykori sztárpár a telki házat, a 85 forintos áron kínált otthon egyelőre nem talált gazdára. Talán az idei évben már megjelenhet a várva-várt vevő: a szakértők abban reménykednek, hogy az idei év elhozhatja a trendfordulót öt évnyi visszaesés és stagnálás után a lakáspiacon, és a forgalom növekedésnek indulhat. Az okok sokrétűek: az alacsony árak, valamint a kedvező hitelkamat-szint, a magas hozamú befektetési lehetőségek, illetve az emelkedő reálhozam-jövedelmek mind pozitív irányban hatnak. Mindezek mellett egy további, kevésbé megfogható kereslet-élénkítő tényező lehet az évek óta százezres nagyságrendűre duzzadt, "normális" életmenetből származó elhalasztott kereslet aktivizálódása.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?