7 °C Budapest

Milliós bukta: saját ház mellett is százezreket fizet albérletért a sztárpár

Pénzcentrum
2014. július 12. 16:00

Üresen áll Détár Enikő és Rékasi Károly 85 millió forintért meghirdetett egykori álomotthona. A sztárpár elvált tagjai inkább százezreket fizetnek budai bérlakásaikért, mint hogy a korábbi házban maradjanak.

Détár Enikő is kiköltözött abból a hatszobás telki házból, melyben Rékasi Károllyal éltek közösen. Az új lakás kiválasztásánál nemcsak a kert volt fontos, hanem az is, hogy közel legyen a színésznő kisfiának iskolájához. Így viszont már nem csak a rezsit kell fizetnie, hanem a telki közelében kivett ház havi bérleti díját is - írja a Blikk.

A színésznő volt férje is Budán bérel egy házat, miután új szerelmének, Pikali Gerdának pesti lakása kicsinek bizonyult. A házbérlés azonban akár 130 ezer forinttal is megnövelheti a havi kiadásokat. Ennyiért lehet kivenni ugyanis legolcsóbban egy budai családi házat hazánk egyik legnagyobb kiadólakás-kereső portálján.

KATTINTS! 17 százalékos bukta a lakáspiacon: ez az országos átlag!

Habár egy ideje már hirdeti az egykori sztárpár a telki házat, a 85 forintos áron kínált otthon egyelőre nem talált gazdára. Talán az idei évben már megjelenhet a várva-várt vevő: a szakértők abban reménykednek, hogy az idei év elhozhatja a trendfordulót öt évnyi visszaesés és stagnálás után a lakáspiacon, és a forgalom növekedésnek indulhat. Az okok sokrétűek: az alacsony árak, valamint a kedvező hitelkamat-szint, a magas hozamú befektetési lehetőségek, illetve az emelkedő reálhozam-jövedelmek mind pozitív irányban hatnak. Mindezek mellett egy további, kevésbé megfogható kereslet-élénkítő tényező lehet az évek óta százezres nagyságrendűre duzzadt, "normális" életmenetből származó elhalasztott kereslet aktivizálódása.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem