4 °C Budapest

Igénytelen hirdetés: így inkább ne áruld a lakásod! + fotó

Pénzcentrum
2013. július 21. 08:05

Igénytelen ingatlanhirdetésbe botlottunk minap az egyik legnagyobb hazai ingatlanhirdetési portálon. A mellékelt kép aligha vevőcsalogató; így inkább ne áruld a lakásod!

Rengeteg pontatlan hirdetési szöveggel és főleg az azokhoz mellékelt rossz, olykor vicces fényképekkel találkozhatunk az ingatlanhirdetések között kutakodva az interneten. Legutóbb például az alábbi fotóba bukkantunk egy ingatlanhirdetési portálon. A kép magáért beszél, igénytelenséget tükröz. Ugyanakkor nem feltétlenül a tulajdonosról állít ki szegénységi bizonyítványt (ezt nem is tisztünk megítélni - a szerk.), hanem az ingatlanosról, szerkesztőről, aki hagyta megjelenni így a hirdetést.

NAGYÍTÁSHOZ KATTINTS A KÉPRE! (Forrás: ingatlan.com)

Mivel a vevőcsalogatás elengedhetetlen feltétele egy ingatlan eladásának (is!), érdemes elkerülni az elrettentő szarvashibákat. A lakás eladhatóságát ugyanis egyértelműen felgyorsítja, ha tökéletes a hirdetés, így ugyanis az kitűnik a tömegből. Arról nem is beszélve, hogy a több érdeklődő az árat is magasan tarthatja. Éppen ezért ma már alapvető, hogy az ingatlanról kép is fel legyen töltve a hirdetési portálra. Egy-egy rossz kép láttán viszont nem csoda, ha elmegy az érdeklődő kedve a lakás megtekintésétől. Éppen ezért érdemes lehet megfontolni, egy profi fotós szerződtetését; egy jól komponált kép ugyanis már fél siker.

3+1 tipp, ha nincs pénzed profi fotósra

  • 1. Legyen rend! A rendetlenség azon túl, hogy nem kelt jó benyomást, optikailag még kicsinyíti is a teret. Érdemes figyelmet fordítani a fürdőszobára és konyhára, melyek állapota sok esetben jelentősen ront az eladhatóságon, és az ingatlan vételárán is.
  • 2. Mit fotózzunk, s mit ne? A lakószobákat mindenképp, s a jó állapotú konyhát, s fürdőt is érdemes lekapni. Nem tanácsos viszont olyan képet készíteni, melyen hangsúlyosan láthatók az ingatlan szerkezeti hibái (repedés, beázás, penészesedés). Emberek ne szerepeljenek a fotókon!
  • 3. Mikor fotózzunk? Napfényes lakások esetén nappal, sötét lakásoknál viszont vagy akkor, amikor a lehető legtöbb fény érkezik, vagy pedig este, amikor a világítással, s megfelelő módon használt vakuzással lehet játszani.
  • 3+1. Ha nem rendelkezünk minőségi fotókkal és nem is akarunk rá időt, s pénzt áldozni, érdemesebb lehet csak egy pontos alaprajzot mellékelni a hirdetéshez.

 

NEKED AJÁNLJUK
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 4. 16:10