11 °C Budapest

Igénytelen hirdetés: így inkább ne áruld a lakásod! + fotó

Pénzcentrum
2013. július 21. 08:05

Igénytelen ingatlanhirdetésbe botlottunk minap az egyik legnagyobb hazai ingatlanhirdetési portálon. A mellékelt kép aligha vevőcsalogató; így inkább ne áruld a lakásod!

Rengeteg pontatlan hirdetési szöveggel és főleg az azokhoz mellékelt rossz, olykor vicces fényképekkel találkozhatunk az ingatlanhirdetések között kutakodva az interneten. Legutóbb például az alábbi fotóba bukkantunk egy ingatlanhirdetési portálon. A kép magáért beszél, igénytelenséget tükröz. Ugyanakkor nem feltétlenül a tulajdonosról állít ki szegénységi bizonyítványt (ezt nem is tisztünk megítélni - a szerk.), hanem az ingatlanosról, szerkesztőről, aki hagyta megjelenni így a hirdetést.

NAGYÍTÁSHOZ KATTINTS A KÉPRE! (Forrás: ingatlan.com)

Mivel a vevőcsalogatás elengedhetetlen feltétele egy ingatlan eladásának (is!), érdemes elkerülni az elrettentő szarvashibákat. A lakás eladhatóságát ugyanis egyértelműen felgyorsítja, ha tökéletes a hirdetés, így ugyanis az kitűnik a tömegből. Arról nem is beszélve, hogy a több érdeklődő az árat is magasan tarthatja. Éppen ezért ma már alapvető, hogy az ingatlanról kép is fel legyen töltve a hirdetési portálra. Egy-egy rossz kép láttán viszont nem csoda, ha elmegy az érdeklődő kedve a lakás megtekintésétől. Éppen ezért érdemes lehet megfontolni, egy profi fotós szerződtetését; egy jól komponált kép ugyanis már fél siker.

3+1 tipp, ha nincs pénzed profi fotósra

  • 1. Legyen rend! A rendetlenség azon túl, hogy nem kelt jó benyomást, optikailag még kicsinyíti is a teret. Érdemes figyelmet fordítani a fürdőszobára és konyhára, melyek állapota sok esetben jelentősen ront az eladhatóságon, és az ingatlan vételárán is.
  • 2. Mit fotózzunk, s mit ne? A lakószobákat mindenképp, s a jó állapotú konyhát, s fürdőt is érdemes lekapni. Nem tanácsos viszont olyan képet készíteni, melyen hangsúlyosan láthatók az ingatlan szerkezeti hibái (repedés, beázás, penészesedés). Emberek ne szerepeljenek a fotókon!
  • 3. Mikor fotózzunk? Napfényes lakások esetén nappal, sötét lakásoknál viszont vagy akkor, amikor a lehető legtöbb fény érkezik, vagy pedig este, amikor a világítással, s megfelelő módon használt vakuzással lehet játszani.
  • 3+1. Ha nem rendelkezünk minőségi fotókkal és nem is akarunk rá időt, s pénzt áldozni, érdemesebb lehet csak egy pontos alaprajzot mellékelni a hirdetéshez.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem