24 °C Budapest

Uniós pénzből újulnak meg nagyvárosaink

Pénzcentrum
2013. március 4. 13:34

Az elmúlt években országszerte 20 projekt vette kezdetét az Új Széchenyi Terv szociális városrehabilitációjának keretében. Összesen közel 24 milliárd forint uniós forrásból újulhatnak meg többek között Kecskemét, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Nyíregyháza, Debrecen, Győr, Szolnok, Veszprém, Tatabánya, Székesfehérvár, Dunaújváros, Szigetszentmiklós elmaradott városrészei és Budapest négy kerülete is.

Az országosan megvalósuló program 12 vidéki várost érint. Kecskeméten például 12 önkormányzati lakás felújítása, új játszótér, sportudvar és fedett buszmegállók építése valósul meg. Hódmezővásárhelyen többek között 7 társasház homlokzata újul meg, iskola, plébánia rekonstrukció történik és új közösségi centrumban gondoskodnak a helyi lakosok felzárkóztatásáról. Kaposváron kiemelt figyelmet fordítanak a gyermekjólét és a fiatalok védelmének támogatására. Nyíregyházán bölcsőde, óvoda és iskola felújítása a cél, valamint munkaerőpiaci beilleszkedést, közösségfejlesztést és bűnmegelőzést segítő programokat is szerveznek majd. Országunk hetedik legnagyobb városában ezen túl tíz panel épület energetikai korszerűsítése történik meg.

Debrecen új közösségi házzal gazdagodhat, az egészségmegőrzés érdekében pedig új park, játszótér és sportudvar épül. Szolnokon közel 50 lakást újítanak fel, növelik a közbiztonságot és a zöldfelületek mennyiségét. Veszprémben panel rehabilitáció, parkosítás, oktatási intézmények megújítása, illetve rekreációs tevékenységek valósulnak meg. Tatabányán 22 társasházban kerül sor fűtéskorszerűsítésre, ezen túl energiatakarékos közvilágítás, új közterületek és játszóterek várják a lakókat a jövőben. Székesfehérváron iskola, óvoda és templom felújítás és a közbiztonság növelése mellett a Gaja-patakon a gyalogos és kerékpáros közlekedés számára új híd épül. Dunaújvárosban 765 lakás energiaköltségei csökkenhetnek, valamint a helyi játszótér és sportterület megújítása mellett közműfejlesztés és térfigyelő rendszer telepítése is történik. Szigetszentmiklóson a József Attila lakótelep tündökölhet új fényben és külön hangsúlyt kap a Pest megyei településen az idős emberek támogatása.

Budapesten négy kerületben történik szociális célú városrehabilitáció. A Józsefvárosban a Magdolna Negyed Program folytatásaként 28 lakóépület újul meg, amely 770 szociális bérlakást érint. Továbbá 13 társasház kerül részleges felújításra. Ezen túl Rákospalotán, Ferencvárosban és Csepelen például lakóházak, panel épületek és iskolák felújítása valósul meg.

Az Új Széchenyi Terv keretében megújuló városrészek és a hozzájuk kapcsolódó programok hosszú távú megoldást biztosíthatnak a helyi lakosok társadalmi felzárkózásában. A megvalósuló projektek jelentős része 100 százaléks vagy közel teljes mértékű uniós támogatást kapott.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?