16 °C Budapest

A magyar énekes tragédiája: a lakásmaffia döntheti nyomorba

Pénzcentrum
2013. március 2. 13:07

Rettegésben tölti a napjait a Sziget fesztivál egykori sztárja, a 91 éves Uhrin Benedek és fia: bár kifizettek 9 és félmillió forintot egy panellakásért, májusban mégis utcára kerülhetnek.

Az idős táncdalénekes a lakásmaffia áldozata lett - írta a napokban a Blikk. Uhrin Benedek tavaly azonban eldöntötte: szülővárosából, Gyomaendrődről a fővárosba költözik, hogy még egyszer, talán utoljára felfedezzék, újra beindítsa zenei karrierjét.

A társasházi lakást F. Sándortól vették meg, aki nem is a tulajdonos volt. (A tulajdonos a lakók szerint idős, rokkant férfi volt, de nyoma veszett.) Mellesleg a lakáson volt másfél millió forint közüzemi- és közösköltség-tartozás, amelyről az eladó vállalta, hogy a vételárból kifizeti.

A szerződés aláírása (tavaly november) után derült ki, hogy amúgy megbuherált órán keresztül jön a lakásba az áram, az ingatlan pedig a tartozások miatt még azóta sem került Uhrin nevére.

"Megkaptuk a levelet a végrehajtótól: májusban elárverezik az otthonunkat, és hajléktalanok leszünk. De én nem akarok az utcán meghalni! [...] Kihasználták a fiam betegségét, az idős koromat, és csúnyán átvertek. Pluszban kifizettük a vállalkozónak a lakás takarítását, festetését és a bútorok szállítását, pedig össze is törte a régi cseresznyefa szekrényünket. Folyton újabb számlákat nyújtott be, és a költözéskor eltűnt egymillió forint készpénzünk is, amit egy befőttesüvegben tartottam." Uhrin a bíróságon keres elégtételt.

A lakásmaffia nem kegyelmez

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Jól példázza az ingatlanmaffia módszereit egy korábbi kecskeméti eset. Buki Péter 2010-ben került a kecskeméti kórházba, ahol a bizalmába férkőzött egyik betegtársa felesége. A 45 éves asszony gyakran meglátogatta, és szóba került, hogy Péter vevőt keres az anyjától örökölt lakásra. A nő egy alkalommal az erős gyógyszerek hatása alatt álló férfit elcipelte egy ügyvédi irodába, ahol azt mondta: segít az eladásban, ehhez azonban egy megbízási szerződést kell aláírnia.

Valójában egy adásvételi szerződést íratott alá a sértettel, mely szerint 4 millió forintért megvásárolta és ki is fizette a Botond utcai lakást. A férfi egyetlen forintot sem kapott, végleg elvesztette a lakását, mert azt a szerződés alapján átvezette a földhivatal a csaló nevére, ő pedig egy hónap múlva 4,3 millió forintért eladta egy jóhiszemű vevőnek, aki azonnal be is költözött Péter örökségébe.

A nő ellen nemrég emeltek vádat, a kecskeméti ügyészség álláspontja az, hogy a férfit tévedésbe ejtette az asszony. Az ügyvédről viszont nem csak a kamara, hanem az ügyészség is azt mondja, hogy nem követett el bűncselekményt.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkor rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

NAPTÁR
Tovább
2024. március 4. hétfő
Kázmér
10. hét
Ajánlatunk
  • Márciusban biztosítsa otthonát MFO-val! (x)

    Hazánkban megközelítőleg 4 millió lakott ingatlanon van biztosítás, ami azt jelenti, hogy minden negyedik háztartás védtelen az elemi károk, a tűzesetek vagy épp a betörés ellen.

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem