Nincs meglepetés: gyenge évkezdés a lakáspiacon

Pénzcentrum
2013. február 1. 13:06

2013. januárjában, országosan 5 405 ingatlan adás-vétel bonyolódott - derül ki a Duna House legfrissebb tranzakciószám becsléséből.


A szezonalitásnak, vagyis az ingatlanpiacon hagyományosan gyenge januárnak megfelelő alacsony forgalommal indult a 2013-as esztendő. Igaz, a tavaly januári kiugrás megtévesztő lehet, ekkor ugyanis a már 3 hónapja zajló végtörlesztési és befektetői hullám hatására rendkívüli piaci élénkülést tapasztalhattunk.

Összehasonlításnak a 2011. januári adat lehet irányadó, akkor ugyanis 5 183 darab tranzakciót zajlott, amely csupán 4,3 százalékkal gyengébb az ideinél. A 2013-as év tehát egyelőre az elmúlt évek intenzitásához hasonlóan kezdődött az ingatlanpiacon.

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?