25 °C Budapest

Számlafizetés mobiltelefonnal a Főtávnál

Pénzcentrum
2008. október 14. 16:16

Mától a Főtáv ügyfelei a mobiltelefonjuk segítségével is már kifizethetik távhő díjaikat bankszámlájukról, melyet a Hedz Kft által biztosított mo-bill® integrált számlafizetési és ügyfélszolgálati megoldása tesz lehetővé.

Mostantól ármely Főtáv ügyfél regisztrálhat egy újonnan induló szolgáltatásra, melynek keretében a havi távhő számlái rövid kivonatát a mobiltelefonjára is megkapja. Az új szolgálatással, melynek neve mo-bill, nemcsak a számlák fizetését hagyhatja jóvá, de dönthet a fizetések értéknapjáról is. A Hedz Kft. által kifejlesztett szolgáltatás bármely mobilszolgáltató hálózatából, bármely hazai banknál vezetett bankszámlával igénybe vehető, megspórolva ezzel a csekkes befizetéssel járó postai sorban állást vagy a banki utalások ügyintézését.

A mo-bill már minden mobiltelefonon rendelkezésre álló WAP kapcsolattal működik, de az alapvető funkciók SMS-ben is elérhetőek. A szolgáltatás kényelmes menürendszert kínál a regisztrált ügyfelek részére a számláik fogadására, fizetésükre, és archiválásukra. Új számla érkezését a mo-bill alapesetben SMS-ben jelzi, melyre kattintva az ügyfél automatikusan a számla részletezőjére kerül.

Itt megtekintheti a számla fontosabb adatait, majd rendelkezhet annak azonnali, határidőre vagy netán egy későbbi értéknapra történő fizetéséről. Amíg az ügyfél nem "kattint", a számla fizetése sem történik meg. A fizetendő összeg az ügyfél bankszámlájáról kerül a Szolgáltató számára jóváírásra. A szolgáltatás igénybevételéhez mindössze egy regisztrációs űrlap kitöltése és annak a Főtávhoz való eljuttatása szükséges.

"A mo-bill számlafizetési szolgáltatás elindításával nem titkolt célunk, hogy a ma még többségében postán sorban álló és készpénzben fizető ügyfeleinknek egy jóval kényelmesebb, készpénzkímélő fizetési alternatívát nyújtsunk." - kommentálta a hírt Balog Róbert, a Főtáv szóvivője. "A mo-bill a szolgáltatók számára jelentős költségmegtakarítást és a korábbiaknál hatékonyabb kintlévőség kezelést biztosít, ugyanakkor az ügyfelek az eddigi legkényelmesebb módszert kapják számláik kifizetésére." - magyarázza a szolgáltatás üzleti előnyeit Fejes Sándor, a mo-bill üzemeltetését végző Hedz Kft. ügyvezetője.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A szolgáltatás ügyfeleket terhelő költsége számlánként megegyezik egy banki csoportos beszedés díjával. Ez számos bank esetében ma már ingyenes. Ezen felül egy számla kifizetése a mobilos kapcsolat típusától függően változhat. SMS használat esetén ez egy alapdíjas SMS ára, míg WAP használat esetén még ennél is kevesebb, mindössze pár forint, de mobilos előfizetői csomagtól függően lehet akár ingyenes. A tavaly az Égáz-Dégáznál ügyfélszolgálati funkciókkal és mérőállás-bejelentéssel debütáló mo-bill a Főtávnál történő indulását rövidesen további, piacvezető közüzemek, biztosítók és más szolgáltatók fogják követni.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem