Számlafizetés mobiltelefonnal a Főtávnál

Pénzcentrum
2008. október 14. 16:16

Mától a Főtáv ügyfelei a mobiltelefonjuk segítségével is már kifizethetik távhő díjaikat bankszámlájukról, melyet a Hedz Kft által biztosított mo-bill® integrált számlafizetési és ügyfélszolgálati megoldása tesz lehetővé.

Mostantól ármely Főtáv ügyfél regisztrálhat egy újonnan induló szolgáltatásra, melynek keretében a havi távhő számlái rövid kivonatát a mobiltelefonjára is megkapja. Az új szolgálatással, melynek neve mo-bill, nemcsak a számlák fizetését hagyhatja jóvá, de dönthet a fizetések értéknapjáról is. A Hedz Kft. által kifejlesztett szolgáltatás bármely mobilszolgáltató hálózatából, bármely hazai banknál vezetett bankszámlával igénybe vehető, megspórolva ezzel a csekkes befizetéssel járó postai sorban állást vagy a banki utalások ügyintézését.

A mo-bill már minden mobiltelefonon rendelkezésre álló WAP kapcsolattal működik, de az alapvető funkciók SMS-ben is elérhetőek. A szolgáltatás kényelmes menürendszert kínál a regisztrált ügyfelek részére a számláik fogadására, fizetésükre, és archiválásukra. Új számla érkezését a mo-bill alapesetben SMS-ben jelzi, melyre kattintva az ügyfél automatikusan a számla részletezőjére kerül.

Itt megtekintheti a számla fontosabb adatait, majd rendelkezhet annak azonnali, határidőre vagy netán egy későbbi értéknapra történő fizetéséről. Amíg az ügyfél nem "kattint", a számla fizetése sem történik meg. A fizetendő összeg az ügyfél bankszámlájáról kerül a Szolgáltató számára jóváírásra. A szolgáltatás igénybevételéhez mindössze egy regisztrációs űrlap kitöltése és annak a Főtávhoz való eljuttatása szükséges.

"A mo-bill számlafizetési szolgáltatás elindításával nem titkolt célunk, hogy a ma még többségében postán sorban álló és készpénzben fizető ügyfeleinknek egy jóval kényelmesebb, készpénzkímélő fizetési alternatívát nyújtsunk." - kommentálta a hírt Balog Róbert, a Főtáv szóvivője. "A mo-bill a szolgáltatók számára jelentős költségmegtakarítást és a korábbiaknál hatékonyabb kintlévőség kezelést biztosít, ugyanakkor az ügyfelek az eddigi legkényelmesebb módszert kapják számláik kifizetésére." - magyarázza a szolgáltatás üzleti előnyeit Fejes Sándor, a mo-bill üzemeltetését végző Hedz Kft. ügyvezetője.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A szolgáltatás ügyfeleket terhelő költsége számlánként megegyezik egy banki csoportos beszedés díjával. Ez számos bank esetében ma már ingyenes. Ezen felül egy számla kifizetése a mobilos kapcsolat típusától függően változhat. SMS használat esetén ez egy alapdíjas SMS ára, míg WAP használat esetén még ennél is kevesebb, mindössze pár forint, de mobilos előfizetői csomagtól függően lehet akár ingyenes. A tavaly az Égáz-Dégáznál ügyfélszolgálati funkciókkal és mérőállás-bejelentéssel debütáló mo-bill a Főtávnál történő indulását rövidesen további, piacvezető közüzemek, biztosítók és más szolgáltatók fogják követni.

Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35